Kiekko-Vantaan kausi etenee pohjilta ylöspäin: "Aika lähellä kauden parasta peliä"

MESTIS / Haastattelu
Miro-Pekka Saarelainen on Kiekko-Vantaan tärkeimpiä pelaajia.
Kuva © Jarno Hietanen
Kiekko-Vantaa palasi joulutauolta komealla voitolla naapuri Kiekko-Espoosta. Joukkueen paras pistemies Miro-Pekka Saarelainen komistutti saldoaan yhdellä syöttöpisteellä, mutta tehoja löytyi myös muilta pelaajilta. Saarelainen näkee lohipaitojen kauden nousujohteisena.

Kiekko-Vantaan esitys keskiviikkona oli ehjä, ja tuloksena oli täysi pistepotti naapurikaupungin joukkueelta Kiekko-Espoolta. Peli tarjosi joukkueen kauden komeimmat voittolukemat, ja myös esitys oli kauden parhaimmistoa.

− Aika lähellä ainakin. Ensimmäinen erä oli ainakin tuloksellisesti tosi hyvä, tehtiin hyvin maaleja. Toinen erä oli hieman erilainen, mutta kolmannessa pelasimme tosi hyvin. Ihan hyvä 60-minuuttinen meiltä, hyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen kommentoi ottelua.

Kiekko-Espoo pääsi vähänlaisesti maalipaikoille. Samuli Tervolle kirjattiin Kiekko-Vantaan maalilla 25 torjuntaa, mutta niistä suuri osa tuli parhaan laukaisusektorin ulkopuolelta.

− Puolustettiin hyvin koko peli omaa aluetta, joten Kiekko-Espoo ei pahoille paikoille päässyt. Ja sitten Tervo hoiti loput.

Kiekko-Vantaa joutui toisessa erässä viiden minuutin alivoimalle, kun Tommi Laakso ajettiin kentältä. Takaiskumaaleilta joukkue kuitenkin välttyi. Saarelainen seurasi tilannetta rangaistusaitiosta, sillä hänet laitettiin kärsimään viisiminuuttista, koska Saarelainen ei normaalisti pelaa alivoimaa.

− Loistava alivoimapeli meiltä, ettei siitä tullut maalia.

Ottelu jouduttiin pelaamaan ilman yleisöä. Tämä osui joukkueiden kannalta varmasti pahimpaan saumaan, sillä oletettavasti paikallisottelut olisivat voineet vetää kauden parhaita yleisömääriä.

− Valitettava homma, että joudutaan pelaamaan ilman yleisöä. Sille ei voi mitään, silti se on pelattava. Olisihan se hienoa, jos yleisöä saisi olla, olisi varmasti ollut hyvin porukkaa paikalla.

Joukkueet kohtaavat uudestaan heti torstaina, ja Saarelaisella on selvä resepti siihen, miten Kiekko-Vantaan tulee jatkaa tästä eteenpäin.

− Lähdetään jatkamaan siitä, mihin jäätiin ja haetaan toinen voitto.

Kiekko-Vantaa keikkui pitkään aivan Mestiksen pohjilla, mutta nyt suunta on ollut parempaan päin. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan joukkue on voittanut kuusi.

− Vähän liian helppoja maaleja päästettiin, ja puolustettiin kokonaisuudessaan huonosti alkukaudesta. Puolustuspeli on parantunut kauden mittaan, ja sen myötä on päästy myös paremmin hyökkäämään, Saarelainen arvioi tulosten paranemisen taustaa.

Erityisesti parantunut osa-alue on peli tasakentällisin.

− Koko kauden olemme pelanneet hyvää alivoimaa, ja myös ylivoima on toiminut. Viidellä viittä vastaan pelaaminen on mennyt paljon eteenpäin, ja se on näkynyt myös tuloksessa.

Saarelainen palasi täksi kaudeksi Mestikseen, jossa hän voitti piste- ja maalipörssin kolme kautta sitten. Hän ei näe, että olisi saavuttanut silloin huippunsa pelaajana.

− Kyllä sitä aina haluaa kehittyä. Tarkoitus on saada ehjä kausi alle ja kehittyä edelleen pelaajana. Tavoitteet ovat edelleen ylöspäin.

» Lähetä palautetta toimitukselle