Kiekko-Vantaan Saarelainen on ilahtunut ketjunsa pelistä - Kentällinen mättänyt 56 tehopistettä

MESTIS / Haastattelu
Miro-Pekka Saarelainen tähyilee ammattilaiseksi.
Kiekko-Vantaan kausi on ollut ailahtelevainen. Ykköskentällinen on kuitenkin tehnyt runsaasti tehopisteitä ja pitänyt joukkuetta kykynsä mukaan pystyssä. Miro-Pekka Saarelainen valittiin lokakuun Mestiksen pelaajaksi.

Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Miro-Pekka Saarelainen valittiin Mestiksen lokakuun kuukauden pelaajaksi. Kymmenessä ottelussa Saarelainen iski tehopisteet 7+8. Kiekko-Vantaan pelit ovat sujuneet ailahtelevasti. Tappioita on tullut huolestuttavan paljon ja joukkue majailee runkosarjassa yhdeksäntenä.

24-vuotias Saarelainen on tyytyväinen ketjunsa peli-ilmeeseen. Yhdessä Joona Monton ja Joel Sundin kanssa ykkösketju on tehtaillut 56 tehopistettä. Kaiken kukkuraksi Saarelainen johtaa maalipörssiä 13 osumallaan ja on kokonaistilastoissa toisella sijalla.

− Joukkueella on mennyt ailahtelevasti, mutta kautta on vielä pitkään jäljellä, joten pelimme ehtii vielä kuntoon. Henkilökohtaisesti on tullut onnistumisia ja se tietenkin lämmittää mieltä, lohipaitojen kultakypärä täsmää.

Saarelaisen mukaan ykkösnyrkin onnistumiset johtuvat keskinäisestä viestinnästä. Pelaajat tietävät, missä toiset ovat, ja näin syntyy hyvää jälkeä.

− Olemme muodostaneet ketjullamme paljon mahdollisuuksia. Juttelemme miten pelaamme ja tulosta on syntynyt.

Valinta kuukauden pelaajaksi lämmittää Saarelaisen sydänalaa. Mies on puhjennut kukkaan, mutta on vaatimaton. Viime kausi oli hänelle merkittävä, kun hän teki mestarijoukkue KeuPassa 50 ottelussa 49 pistettä. Tällä kaudella miehellä on 14 ottelusta 13+10.

− Tuntuuhan tuollainen palkinto hyvältä. Huomaa, että kehitystä on tapahtunut.

Saarelaisen tavoitteet ovat selvillä.

− Tietenkin tavoitteeni ovat Liigassa. Jonakin päivänä olisi kiva olla ammattilainen. Siihen vaaditaan kuitenkin paljon työtä. Jokapäiväisellä tasolla on hyvä tulla onnistumisia, Saarelainen totesi.

Kiekko-Vantaan kotiyleisö on joutunut puheenaiheeksi. Sen suurempaa vikaa katsomossa ei ole, kuin se että sitä on kovin vähän. Nyky-Mestis ei kiinnosta lajia rakastavaa kansaa. Saarelaisella ei ole pulmaan ratkaisua.

− Meidän kotiyleisömme on ollut mahtava. Meteliä on ollut ihan hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle