Kiekko-Vantaan 25-vuotisjuhlakausi jäi pannukakuksi

MESTIS / Haastattelu
Jani Manninen joutui ajoittain alta kulmain katsomaan joukkueensa pelaamista kauden aikana.
Kuva © Timo Savela
Kahdesti valmentajaa vaihtanut Kiekko-Vantaan edustusjoukkue ei pystynyt lunastamaan itselleen asetettuja tavoitteita, vaan jäi toisen kerran peräkkäin pudotuspelien ulkopuolelle. Loppukevään peräsimessä ollut Jani Manninen kertasi tuntemuksiaan ennen uuden harjoituskauden alkua.

Kiekko-Vantaan Mestis-kausi ei todellakaan ollut odotetun mukainen. 25-vuotisjuhlakauteensa lähteneellä joukkueella oli tavoitteet korkealla, ja Vantaalla puhuttiin aivan kärkisijojen metsästämisestä.

Toisin kuitenkin kävi.

K-Vantaa vaihtoi kauden aikana valmentajaakin peräti kaksi kertaa. Ensin marraskuun alussa Kari Haakana syrjäytti Jesse Wellingin ja helmikuun alkupuolella puolestaan Jani Manninen hyppäsi päävalmentajan paikalle loppukaudeksi. Samalla tiedotettiin Mika Niskasen ottavan vastuun kaudesta 2020−21.

Vantaalaiset jäivät lopulta yhdeksänneksi, kuusi pistettä pudotuspeliviivan alapuolelle. Viimeisin päävalmentaja Manninen oli luonnollisesti pettynyt mies kauden päätökseen.

− Runkosarjasta jäi aika ristiriitaiset fiilikset. Kiekko-Vantaan osalta jäi matka vähän kesken, toki runkosarjan 50 peliä ei valehtele. Meidän osaltamme ei koronan aiheuttama kauden lopetus vaikuttanut juurikaan, koska meillä pelit loppuivat runkosarjaan joka tapauksessa. Toki harmi urheilun kannalta, ettei pudotus- ja karsintapelejä pystytty pelaamaan, arvioi Manninen.

Poikkeuksellisen tilanteen aiheuttamista vahingoista ei Manninen osaa juurikaan mitään sanoa.

− En osaa tarkasti ottaa kantaa tähän, mutta eiköhän tilanne tuo kaikille enemmän tai vähemmän haasteita. Toivottavasti Mestis selviää tilanteesta mahdollisimman pienillä kolhuilla.

Mahdollisista pelaajamuutoksistaan hän ei pystynyt oikein mitään kertomaan. Tällä hetkellä tiedossa ovat ainakin Mikael Sahan siirtyminen Jukureihin ja lainapelaaja Harri Kainulaisen paluu HPK:hon.

− Kyllähän sitä pelaajaliikennettä tulee jälleen jonkin verran olemaan, niin kuin Mestiksessä yleensäkin. Niskasen Mika tulee päävalmentajaksi ja minä jatkan hänen apunaan. Maalivahtivalmentaja vaihtuu myös.

Pelaajat ovat nyt lomailemassa ja paluu harjoitusten pariin on tapahtumassa lähiaikoina. Ei kuitenkaan aivan normaalilla tavalla.

− Treenaaminen aloitetaan suunnitellusti parin viikon päästä. Vallitsevien olosuhteitten takia ohjeistus ja harjoittelu tapahtuu virtuaalisesti etänä. Kunnioitetaan annettuja määräyksiä ja vältetään lähikontakteja niin kauan kuin täytyy.

Vantaalla onkin katseet jo suunnattu vahvasti ensi kauteen. Päättyneen kauden pettymykset halutaan pyyhkiä pois menestymällä jälleen paremmin.

− Toivon todella, että ensi kausi pääsisi alkamaan normaalisti. Innolla odotetaan tulevaa kautta, niin kuin aina tässä vaiheessa vuotta. Toivotaan, että kaikki joukkueet pystyvät tulevan kauden aloittamaan. Muista joukkueista on vaikea sanoa, mutta uskon, että me tulemme olemaan korkeammalla ensi kaudella, joten sikäli voimasuhteet muuttuvat.

Lohipaitojen maalijuhlintaa ei riittävästi viime kaudella nähty
Kuva © Saimi Airaksinen

Mestiksen joukkuemäärä saattaa nousta jopa kahdella joukkueella, sillä paikkaa on tarjottu sekä Kiekko-Espoolle että FPS:lle. Mestis on ensi kaudella myös molempiin suuntiin suljettu sarja, sillä kukaan ei putoa pois.

− Kilpailu pelaajista ainakin kiristyy, kun joukkuemäärää nostetaan. Urheilun näkökulmasta pitäisi pystyä nousemaan ja putoamaan.

Lopuksi Manninen haluaa jakaa kiitosta myös joukkueen kannattajaryhmä Ruutanoille.

− Meillä tulee olemaan nälkäinen ja urheilullinen joukkue, jolla palautetaan Kiekko-Vantaa takaisin playoffeihin. Myös Ruutanoita täytyy kehua − Mestiksen paras faniryhmä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös