Kiekko-Poikien Severi Savijoki siirtyi isänsä Jarkko Savijoen jalanjäljissä Hämeenlinnasta Joensuuhun

MESTIS / Haastattelu
HPK-kasvatti Severi Savijoki puolustaa tunnollisesti Kiekko-Poikien nuoren joukkueen takalinjoilla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
HPK:ssa 90-luvulla kylvi vastustajissa kauhua hyökkäystrio Vlasák-Savijoki-Šimíček. Jarkko Savijoki oli taitava keskushyökkääjä, joka kävi muun muassa Joensuussa pelaamassa, noustakseen parrasvaloihin superketjussa kotikaupungissaan. Nyt poika Severi Savijoki on hakemassa nostetta samoilla jalanjäljillä.

Severi Savijoki on sukunimensä kautta tunnettu pelaaja etenkin Hämeenlinnassa ja Joensuussa. Onhan hänen isänsä Jarkko Savijoki pelannut molemmilla näillä paikkakunnilla, kuten Severin setä Teijo Savijokikin.

Kysymys vertailusta isään saa Severin naurahtamaan, sillä isän peleistä hänellä ei ole mitään näkemystä, kun isä on lopettanut pelaamisen vuonna 2003 eli Severin ollessa 2- vuotias.

− Jotain kohokohtia olen YouTubesta nähnyt, mutta niistä nyt on vaikea mitään enempää sanoa. Luistelutyyli on varmaan saman tyylinen. Puolustamaan olen ilmeisesti parempi, kun minut on C-junioreissa laitettu puolustajaksi keskushyökkääjän paikalta.

Severille Mestis on jo viime kaudelta tuttu, sillä hän pelasi viime kauden Forssassa FPS:ssa. Severillä onkin näin selvä näkemys A-junioreiden SM-sarjan ja Mestiksen välisestä erosta.

− Kyllä kamppailuvaade on paljon kovempi Mestiksessä ja kyllä Mestiksessä on taitavampia pelaajia.

Tulevaisuuden tavoitteena Severillä on kehittyminen pelaajana niin, että hän pääsisi Liigaan pelaamaan. Aika näyttää rikkoutuuko hänen isänsä 357 liigapelin saldo Severin uralla.

Jos ei tulevaisuus aukene Liigassa, niin Severi on hoitanut koulunsa niin hyvin, että hän on melkoisen harvinaista pelaajaryhmää siinä, että opiskelupaikka on yliopistossa. Severi lukee elektroniikka ja tietoliikennetekniikkaa Oulun yliopistossa.

− Meillä on treenit pääosin koulun kanssa päällekkäin ja kun opiskelupaikka on Oulussa eikä Joensuussa, niin etänä sitten yritän opintoja tehdä eteenpäin.

Kysyttäessä joukkueen muista opiskelijoista, Severi toteaa ettei yliopistossa ole muita, mutta ammattikorkeakoulussa on muutama pelikaveri. Severi toteaa, että joukkue on vielä niin nuori, että osa on lukiossa, eivätkä edes ole vielä voineetkaan hakeutua jatko-opintoihin.

Kiekko-Pojat on siis saanut fiksun nuoren herran takalinjojen tilkkeeksi ja aika näyttää, päätyykö Severi isänsä jalanjäljissä Liigaan asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle