Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits korosti pitkäjänteistä työtä: "Näistä jutuista muodostuu urheilun hienous"

MESTIS / Haastattelu
Kim Hirschovits ja Antti Manninen ovat tehneet työtä Kiekko-Espoon eteen.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Suomen Cupin voittajan Kiekko-Espoon urheilutoimenjohtaja Kim Hirschovits antoi kunniaa paitsi nykyiselle joukkueelle, myös aikaisemmin joukkueen eteen työtä tehneille henkilöille.

Kim Hirschovits halusi tuoda voiton hetkellä koko seurayhteisöä, joka tekee Kiekko-Espoon eteen töitä viidettä kautta.

− Hyvät fiilikset. Olen todella onnellinen niiden ihmisten puolesta, jotka ovat tämän eteen tehneet hommia. Kannattajien, yhteistyökumppanien, taustaryhmän, pelaajien ja toimihenkilöiden puolesta.

− Kiitokset eivät koske vain niitä, jotka ovat mukana tässä ja nyt, vaikka he tämän voittivat. On syytä huomioida myös ne, jotka ovat olleet tässä viiden vuoden aikana käväisseet viemässä Kiekko-Espoota eteenpäin.

Espoossa ei ole juhlittu pokaaleja miesten tasolla, joten voitto merkitsi Hirschovitsille ja muille joukkueen jäsenille paljon.

− Tämä oli välitavoite tähän kauteen, että saimme Suomen Cupin voiton. Päätavoite odottaa keväällä. Pitkä kausi on vielä edessä, ja varmasti tämä kokemus auttaa matkalla, Hirschovits uskoo.

Juuri ennen haastattelua Hirschovits kuvautti itsensä toiminnanjohtaja Antti Mannisen, huoltaja Aleksi Lindstedtin ja hyökkääjä Tommi Takaveräjän kanssa. Koko porukka on ollut mukana ensimmäisestä uuden Kiekko-Espoon kaudesta alkaen.

− Halusimme ikuistaa pienen hetken. Näihin vuosiin mahtuu aika paljon asioita. Tunteja niin busseissa kuin halleissa, paljon työtä ja paljon hyviä ja paljon vaikeita hetkiä.

Takaveräjä sai kunnian olla nostamassa Cup-pokaalia ensimmäisenä joukkueen kapteenina toimineen Julius Rantaeskolan kanssa.

− Hienoja pieniä muistoja. Näistä pienistä jutuista muodostuu urheilun hienous. Siihen kuvastuu paljon sinistä sydäntä.

Kiekko-Espoon uuden tulemisen aikana ensimmäinen kausi päättyi Suomi-sarjan välieriin. Toisella kaudella Kiekko-Espoo johti välieräsarjaa 2−0, kun kausi keskeytyi. Kaksi Mestis-kautta ovat tuoneet tappiot puolivälierässä ja finaalissa.

− Koronaepidemiaankin päättynyt kausi oli sitten lopulta pettymys. Joukkueessa oli silloin hyvä meno, ja sitten kaikki päättyi kuin seinään.

− Viime vuonnakin oli kaksi finaalia ja molemmissa olimme häviävänä osapuolena. Tässä täytyy oppia voittamaan, ja nämä ovat hyviä kokemuksia jatkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle