Kiekko-Espoon nuori kyky Lisette Täks janoaa jääkiekkoammattilaiseksi: "Tähtään maailmanluokan naispelaajien joukkoon"

Naisten Liiga / Haastattelu
Lisette Täks on tuoreita Kiekko-Espoon pelaajia.
19-vuotias hyökkääjä Lisette Täks siirtyi täksi kaudeksi Team Kuortaneesta hallitsevan Naisten Liigan mestarin Kiekko-Espoon riveihin. Hän suhtautuu uuteen ympäristöönsä nöyrin mielin, mutta pitää henkilökohtaiset tavoitteensa korkealla.

Kiekko-Espoo voitti Ilveksen sunnuntaina Tampereella maalein 4−1. Espoolaiset voittivat tamperelaiset viikonlopun aikana kahdesti.

− Kokonaisuutena nyt viikonloppuna oli kiva päästä pelaamaan kovia pelejä. Pikkuhiljaa saamme joukkueenakin pelin sujumaan, joten on ollut tosi kiva olla jäällä ja nauttia pelaamisesta, Kiekko-Espoon hyökkääjä Lisette Täks tuumi pelin päätyttyä.

Täks pelasi pitkään Team Kuortaneen riveissä ennen tuloaan pääkaupunkiseudulle. Alkukauden hyvistä otteista huolimatta hän ei lähde paukuttelemaan henkseleitä.

− Ainahan on parannettavaa. Itsekin kun tulen uutena ja meillä on paljon muitakin nuoria pelaajia niin varmasti saa olla tyytyväinen pieniin pelissä tapahtuviin juttuihin. Aina on muistettava pyrkiä parantamaan.

Kesällä Täksin oli aika jättää Kuortaneen maisemat taakseen.

− Kiekko-Espoo tuntui oikealta. (Päävalmentaja Sami) Haapasen kanssa juttelimme ja sen perusteella tämä tuntui oikealta vaihtoehdolta. Päätös oli vaikea ja sitä piti miettiä pitkään, Täks pohjusti.

Nuori lupaus kiinnosti myös muissa seuroissa. Mieli veti lopulta Espooseen.

− Minulla oli muutama vaihtoehto, joista piti valita mihin mennä. Olin pitkään Kuortaneella ja nyt olen tyytyväinen siihen päätökseen, jonka olen tehnyt.

Kiekko-Espoo on hallitseva Naisten Liigan mestari ja espoolainen naiskiekko on ollut jo pitkään Suomen eliittiä.

− On se ollut puheissa, että Kiekko-Espoossa voittaminen on iso osa historiaa. Emme mene historian taakse, vaan aloitamme puhtaalta pöydältä. Joukkue on nuori ja tänne on tullut uusia pelaajia.

Sunnuntaina Täks viiletti Kiekko-Espoon ykköskentässä. Tontti vastaa hänen pelaajaprofiiliaan.

− Olen kiekollinen pelaaja ja tykkään pitää kiekkoa. Yritän parantaa kiekotonta pelaamistani ja parantaa ilman kiekkoa tehtävää työtä.

Vaikka pelipaikka on löytynytkin kärkiketjuista alkukauden peleissä, ei 19-vuotias peluri haihattele helppojen minuuttien toivossa.

− Tulen uutena ja lähden alusta. Katson matkan varrella, millaiseksi roolini muotoutuu. En lähde naulaamaan rooliani vielä tässä vaiheessa.

Täks on pelannut urallaan tyttöjen alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa. Hyökkääjän veri vetää takaisin sinivalkoisiin väreihin.

− Naisten maajoukkue on ollut aina tavoitteena ja on se vieläkin. Unelma ja haave on tehdä jäääkiekosta ammatti ja hankkia elantoni pelaamalla. Tähtään maailmanluokan naispelaajien joukkoon, linjasi Täks lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle