Kiekko-Espoon jatkoaikasankari Lisette Täks: "Taisi olla itselleni ensimmäinen tuollainen"

Naisten Liiga / Haastattelu
Lisette Täks oli Kiekko-Espoon sankari sunnuntaina.
Kiekko-Espoon Lisette Täks ratkaisi yksilösuorituksellaan tasaisen väännön Ilvestä vastaan jatkoajalla. Nuori hyökkääjä muisteli, ettei hän ole aiemmin ratkaissut pääsarjatason kamppailua tällä tavoin. Täks arvioi, että tamperelaisten hyvä sunnuntaivire kumpusi edellisen ottelun onnistumisista.

Tälle kaudelle Kuortaneelta Kiekko-Espooseen siirtynyt Lisette Täks ratkaisi sunnuntain tasaisen kamppailun Ilvestä vastaan kotijoukkueen eduksi lukemin 2−1. Voittomaalikilpailu häämötti jo alle minuutin päässä, kun hyökkääjä pysäytti pelikellon iskemällä kiekon ohi Melisa Mörösen.

− Taisi olla itselleni ensimmäinen tuollainen jatkoaikaratkaisu Naisten Liigassa. Kyllähän se ihan hyvältä tuntui!

Vierasjoukkue oli voittanut lauantaina Lukon kotikentällään peräti 9−0. Kiekko-Espoo osasi varautua hurmiossa pelaavaan tamperelaisryhmään.

− Ilves tuli kyllä kovaa, mutta peli oli tosi katkonaistakin ja jäähyjä tuli paljon. Ensimmäisessä erässä emme olleet alussa parhaimmillamme ja söimme itseltämme vähän peliä.

− Tiesimme, että he olivat eilen tehneet paljon maaleja ja että heillä olisi paljon intoa. Siitä tulee hyvä fiilis, kun tekee paljon maaleja. Tiedostimme, että he tulevat kovaa ja että heillä on hyvä tsemppi päällä.

Paitsi, että Täks ratkaisi jatkoaikamaalillaan kaksi pistettä espoolaisille sunnuntaina, hän myös summasi lauantain kamppailussa tehot 1+2. Joukkueen potti karttui viidellä pisteellä viikonlopun aikana. Aivan puhtaita papereita Täks ei anna.

− Osittain joukkueen peli oli rikkonaista, mutta saimme hyvin homman kasaan. Loppua kohden pelasimme paremmin, mutta jatkoa ajatellen on oltava myös parempi.

Naisten Liiga jatkuu jo keskiviikkona ja poikkeaa näin totutusta viikonloppurytmistä. Kiekko-Espoo saa eteensä kovan haasteen, kun vastaan asettuu pääkaupunkiseudun kilpakumppani HIFK.

− Ihan varmasti tulee tiukka matsi ja odotan sitä, että pääsee pelaamaan sitä. Ei ole vielä sen kummempia ennakko-odotuksia, mutta lähdemme pelaamaan parasta peliämme, Täks muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle