Kiekko-Espoon finaalisankari Sakari Turtiainen: "Haluamme voittaa kaikki pelit"

MESTIS / Haastattelu
Sakari Turtiainen tuuletti kahdesti maalintekoa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Kiekko-Espoo vei tiukan taistelun jälkeen Suomen Cupin finaalin nimiinsä. Voittomaalikilpailussa 3−2-lukemin ratkenneen ottelun tehokkain espoolaispelaaja oli molemmat varsinaisen peliajan maalit tehnyt puolustaja Sakari Turtiainen.

Sakari Turtiainen oli tyytyväinen taiston tauottua. Kiekko-Espoolle Suomen Cupin voitto täytti ensimmäisen kauden tavoitteista.

− Loistavat fiilikset. Tätä me lähdimme hakemaan ja tämä me saatiin, Turtiainen iloitsi.

Pelillisesti Kiekko-Espoo oli varsinaisella peliajalla vahvempi, ja joukkue sai myös useamman läpiajon, joista ei maalia kuitenkaan syntynyt. Jatkoajalla tahti oli kuitenkin toinen.

− Varsinaisella peliajalla oli paljon paikkoja, mutta jatkoaika oli IPK:n heiniä.

Yksi pelin kulminaatiopisteissä oli toisessa erässä, kun Kiekko-Espoo sai kaksi rangaistusta samanaikaisesti. Atro Leppänen sai kaksiminuutisen hyökkäyspäässä ja sen jälkeen seurasti toinen rangaistus aloitusrikkeestä. IPK:n tasoitusmaalin jälkeen Kiekko-Espoo sai vielä joukkuerangaistuksen.

− En tiedä kenelle se tuli, mutta sen jälkeen päätettiin, että peli menee munille, jos keskitytään tuomareihin. Sovittiin pitävämme suut kiinni ja keskityttiin pelaamaan.

Kiekko-Espoo joutui lähtemään Cup-finaaliin vieraskentälle, mutta Turtiaisen mukaan se ei joukkuetta haitannut.

− Sellainen mentaliteetti on joukkueessa, että kaikki pelit halutaan voittaa. Emme me terveisiä tulleet Iisalmeen asti lähettämään. Halusimme voittaa tämän pelin.

− Olemme täällä käyneet pelaamassa aiemminkin, joten ei siinä sinällään mitään uutta ole. Eikä pelipaikalla väliä ole, tulimme Iisalmeen eilen ja vedimme hyvät aamujäät täällä, Turtiainen kertasi parin viime päivän ohjelmaa.

Turtiainen viimeisteli rannelaukauksilla Kiekko-Espoon molemmat maalit varsinaisella peliajalla. Ensimmäinen vei espoolaiset johtoon avauserässä ja IPK:n Henri Knuutisen osuttua kahdesti Turtiainen toi Kiekko-Espoon tasoihin kolmannessa erässä.

− Ihan makea homma, tällä kaudella ei hirveästi osumia tullut, joten kiva että osuin nyt.

Turtiainen on tähän mennessä iskenyt Mestis-kauden aikana yhden maalin. Sekin maali syntyi IPK:ta vastaan ja jäi lokakuisen kamppailun voittomaaliksi.

Suomen Cupin finaali ratkaistiin kolmen erän tasatilanteen jälkeen samaan tapaan kuin runkosarjaotteluissa. Ensin pelattiin viisi minuuttia kolmella kolmea vastaan ja sen jälkeen lauottiin voittomaalikilpailu.

− Ei mekään muutaman pakin kanssa tiedetty miten menetellään, kun 60 minuuttia tuli täyteen. Sitten selvisi että viisi minuuttia kolmella kolmea vastaan.

− Tietysti aina voi keskustella, kuuluvatko rankkarit pelin henkeen. Onneksi peli kääntyi meille.

Turtiainen sai hyvän revanssin aikaisemmille finaalitappioille. Cup-finaalissa mestaruus irtosi kolmella yrittämällä, ja myös Mestis-finaaleista on kolme tappiota.

− Olen itse ollut kaksi kertaa häviämässä Suomen Cupin finaalin, joten oli mahtavaa, että tällä kertaa peli päättyi näin.

» Lähetä palautetta toimitukselle