Kiekko-Espoon dynastia Naisten Liigassa jatkui hankaluuksista huolimatta − mestarikapteeni Rakkolainen kertoo, miksi joukkue menestyy vuodesta toiseen

Naisten Liiga / Haastattelu
Emmi Rakkolainen kipparoi Kiekko-Espoon mestariksi.
Kiekko-Espoon Naisten Liigan mestaruuteen kipparoinut Emmi Rakkolainen kertoi, mikä toi joukkueelle voiton tiukassa HIFK-sarjassa. Hän myös avasi ajatuksiaan kuluneesta kaudesta ja Naisten Liigan tilanteesta.

Naisten Liigan mestaruus ratkesi, kun Kiekko-Espoo kukisti HIFK:n viidennessä finaalissa maalein 8−3. Espoolaisten kapteeni Emmi Rakkolainen oli vielä maanantaina intoa täynnä.

− Ihan huikeat fiilikset edelleen! Kausi oli hieno ja pystyimme päättämään sen tavoitteeseemme.

Kiekko-Espoo on nähty Naisten Liigan kärjessä viime vuosina useasti. Menestyminen on juurtunut joukkueeseen. Espoolaiset ovatkin olleet vuodesta 2013 lähtien mestareita peräti kuudesti.

− Meillä on rakentunut Espooseen vahva voittamisen kulttuuri. Se näkyy pelaajissa siinä, että jokainen on valmis antamaan joka päivä parhaansa. Menemme aina yhdessä kohti yhteistä tavoitetta, Rakkolainen kertoi.

Kiekko-Espoo oli jo ennen kauden alkua Naisten Liigan ennakkosuosikki. Myös HIFK:ta pidettiin selvänä mitalikandidaattina. Tasokkaat joukkueet haluavat tekemisellään osoittaa, että tässäkin sarjassa riittää seurattavaa.

− Pyrimme myös kasvattamaan Naisten Liigan kiinnostusta. Viimeinen finaalikin oli loppuunmyyty. Oli hienoa pelata sellaisen yleisön edessä, joka kannusti molemmin puolin sekä meitä että HIFK:ta.

Siinä missä pääkaupunkiseudun joukkueet ovat toistaiseksi omassa luokassaan, toivoo Rakkolainen yleisön tulevan katsomaan myös sarjan muita pelejä.

− Toivottavasti Naisten Liiga saisi lisää näkyvyyttä ja ihmiset tuliviat katsomaan pelejä. Esimerkiksi rumpuorkesteri tuo paljon lisää tunnelmaa.

Realiteetit ovat tiedossa, mutta ajoittain Naisten Liigaa pelataan melko pikkuruisissa halleissa ja yleisölle epäystävällisissä olosuhteissa.

− Ei välttämättä Nordista tai Metro Areenaa saataisi täyteen. Kuitenkin esimerkiksi Pirkkolassa, jonne mahtuu vähän enemmän väkeä oli hyvin yleisöä paikalla. Kun pieni halli on täynnä, sen kyllä tuntee, pohti Rakkolainen nykyisten pyhättöjen hyviä puolia.

Kiekko-Espoo voitti finaalisarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta HIFK kampesi sarjan 2−2:een.

− Lähdimme hyvin sarjaan ja pystyimme naulaamaan kaksi ensimmäistä peliä. HIFK kasasi rivinsä hyvin eikä päästänyt meitä helpolla. He olivat todella sitkeitä ja antoivat hyvän vastuksen loppujen lopuksi. Sarja oli kaikin puolin tiukka ja iso kiitos HIFK:lle siitä. He pelasivat tosi hyvin, Rakkolainen suitsutti.

Espoolaisten kapteeni näki, että ratkaiseva ero löytyi henkiseltä puolelta.

− Uskon, että meillä oli pää kasassa. Pystyimme kahden tappion jälkeen kasaamaan joukkueemme vielä kerran ja olimme valmiita kamppailemaan. Hyödynsimme myös paikkoja muun muassa ylivoimalla ja ehkä näin saimme muutaman maalin etumatkan. Sen turvin oli helpompi lähteä kolmanteen erään.

Vaikka Kiekko-Espoon kausi oli numeroiden valossa riemujuhlaa, mahtui joukkueen arkeen myös haasteita.

− Koronavirus pääsi iskemään meidänkin joukkueeseemme. Oli hetkiä, jolloin oli paljon pelaajia pois ja joudumme miettimään, miten saamme rivit kasaan. Kasvoimme vielä paremmin yhteen ja pystyimme hoitamaan runkosarjan voiton. Ei se ollut loppupeleissä läpihuutojuttu.

Kun mestaruus sunnuntai-iltana Tapiolassa ratkesi, lähti Kiekko-Espoon mestariryhmä asianmukaisesti juhlimaan.

− Lähdimme tyttöjen kanssa vähän joraamaan – ja oli johtoryhmäkin mukana. Kyllä tällaisen voiton jälkeen ansaitsimme kunnon juhlat keskenämme.

Rakkolainen haluaa lopuksi huomioida kanssapelaajansa − niin omat kuin vastustajatkin.

− Olen saanut ylpeydellä johtaa tätä joukkuetta. Haluan kiittää meidän joukkuettamme ja kaikkia vastustajia tästä kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle