Kiekko-Espoon Takaveräjä: "Pelin taso heitellyt aika paljon"

MESTIS / Haastattelu
Tommi Takaveräjä pelaa neljättä kauttaan Espoossa.
Kuva © Jarno Hietanen
Kiekko-Espoon ottelu Kiekko-Vantaata vastaan päättyi katkeralla tavalla tappioon. Joukkue ehti jo juhlia voittomaalia varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, mutta osuma hylättiin.

Mikko Lehtonen laukoi kääntölämärillään kiekon viime hetkillä maaliin, mutta videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin.

− Ei se täysin selvää ollut meillekään, mutta ilmeisesti jonkinlainen maalivahdin häirintä siinä oli, hyökkääjä Tommi Takaveräjä kommentoi.

Espoolaiset protestoivat tuomiota voimakkaasti, ja joukkueen huoltaja ajettiin pukukopin puolelle.

− Keskiviikkona oli vaikea peli, nyt oli selvästi parempaa. Pelin taso on meillä heitellyt aika paljonkin.

Takaveräjä teki ottelussa yhden maalin, joka oli hänelle Mestis-kauden toinen. Osuma syntyi läpiajosta tolpan ja maalivahdin selän kautta.

− Vantaan pakki vähän sähläsi kiekon kanssa viivassa ja pääsin livahtamaan läpiajoon. Silmät kiinni ja veto sinne päin.

− Suomen Cupin välierässä tuli pidempi huili. Kävin pelaamassa yhden sarjapelin ennen finaalia, mutta siinä tuli taas takapakkia. Raavittiin finaaliin mies kasaan, mutta sen jälkeen piti ottaa hetki huilia, mutta nyt pikku hiljaa alan olla taas kunnossa.

− Vähän vaihtelevasti ovat pelit menneet, ja tietysti pitkä tauko vaikuttaa, kun muut ovat päässeet pelaamaan enemmän. Selvästi parempaan suuntaan mennään.

Takaveräjä on pelannut Kiekko-Espoossa koko uuden tulemisen ajan, ensin kaksi kautta Suomi-sarjaa ja nyt menossa on toinen Mestis-kausi.

− Onhan toiminta kehittynyt järkyttävästi. Espoonlahdessa painettiin pienillä resursseilla. Nyt on kuitenkin puitteet viimeisen päälle, ja muutenkin hommat toimivat.

Viime kaudella Kiekko-Espoo voitti runkosarjan, mutta kausi päättyi puolivälieriin. Takaveräjä oli joukkueen kantavia voimia, vaikka kokemus Mestis-tasolta olikin siinä vaiheessa vähäistä.

− Viime kausi oli ensimmäinen kunnollinen Mestis-kausi minulle. Viisi peliä oli sillin Keuruulla, mutta niistä ei jäänyt paljoakaan kerrottavaa. Siinä oli vähän loukkaantumisia, joten homma jäi sitten siihen.

Kauden ja uran tavoitteet ovat hänellä korkeammalla.

− Viime keväänä kausi loppui lyhyeen pudotuspeleissä, joten siitä lähdetään parantamaan. Kyllä tavoitteet on joukkueen kanssa tavoitteet on asetettu korkealle, ettei homma jäisi niin lyhyeksi.

− Ainahan sitä haluaa kehittyä pelaajana. Mieli tietysti olisi pelata kovempiakin sarjoja, mutta aika lailla vuosi kerrallaan mennään.

» Lähetä palautetta toimitukselle