Kiekko-Espoon Aliisa Toivonen nauttii uransa ensimmäisistä pudotuspeleistä − Amanda Julkunen oli tyytyväinen TPS:n taisteluun puolivälierissä

Naisten Liiga / Haastattelu
Aliisa Toivonen pelaa ensimmäistä kauttaan Kiekko-Espoossa.
Kiekko-Espoon ja TPS:n puolivälieräsarja ratkesi espoolaisille suoraan kolmessa ottelussa. Taiston tauottua joukkueiden hyökkääjät analysoivat mennyttä ja tulevaa.

Aliisa Toivonen siirtyi täksi kaudeksi Kiekko-Espooseen. Hyökkääjälle kuluvan kevään pudotuspelikokemus Naisten Liigasta on uran ensimmäinen, ja hän aistii sen.

− Onhan se hienoa päästä pelaamaan ensimmäisiä pudotuspelejä. Kopissa huomaa heti, että on erilainen fiilis pelata näitä pelejä, Toivonen myöntää.

Ottelusarjassa Kiekko-Espoo hallitsi kiekollista peliä jokaisessa ottelussa, mistä parhaiten kertovat laukaisutilastot. Kun vain kohti maalia menneet kudit lasketaan, lukemat merkattiin Kiekko-Espoolle luvuin 71−7, 71−12 ja 44−8.

− Vastustajasta riippuen täytyy yrittää pysyä kiekollisena, ja pelata joukkueena.
Varmasti olisi jossain vaiheessa olla mahdollisuus laukoa jopa enemmänkin, mutta jossain vaiheessa jäimme hakemaan hienoja syöttöä. Tarpeelliset maalit saimme kuitenkin tehtyä.

Kolmannessa ottelussa TPS roikkui pitkään mukana, mutta Kiekko-Espoo ratkaisi pelin tekemällä kolme maalia reiluun kolmeen minuuttiin päätöserän jälkimmäisellä puoliskolla.

− Tämä ei ollut meiltä ottelusarjan paras esitys, mutta saimme pidettyä kuitenkin pelin itsellämme.

Kiekko-Espoo kohtaa välierässä voittajan KalPan ja Ilveksen välisestä sarjasta. Kolmen ottelun jälkeen KalPa johtaa sarjaa voitoin 2−1. Kuopiolaisjoukkue on ollut sarjan vahvimpien joukossa sen jälkeen, kun Elisa Holopainen palasi pitkän sairausloman jälkeen peleihin.

− Siistiä on päästä pelaamaan kovempia pelejä, ja fiilis kasvaa sen myötä. Kumpi tahansa tuleekaan vastaan, pelit tulevat olemaan tiukkoja, Toivonen uskoo.

Amanda Julkunen jatkaa Turussa myös ensi kaudella.
Kuva © Timo Savela

Julkunen katsoo positiivisena tulevaan

TPS:n hyökkääjä Amanda Julkunen myöntää toivoneensa parempaa tulosta kauden päätteeksi.

− Kyllähän tämä harmittaa. Olisi hienoa ollut jatkaa kautta pidemmälle, mutta kaikkemme annoimme ja se riitti tällä kertaa tähän, Julkunen toteaa.

Julkunen oli tyytyväinen turkulaisten peliesitykseen kolmannessa ottelussa. TPS:n puolustuspeli omalla alueella toimi hyvin, ja laukausten määrästä huolimatta Kiekko-Espoo pysyi pitkään poissa vaarallisimmalta maalintekosektorilta.

− Kolmas peli oli meidän paras tässä sarjassa. Voin olla ylpeä joukkueesta, miten taistelimme tänään, vaikka voittoa ei tullutkaan.

Hyökkääjä jatkaa TPS:ssä myös ensi kaudella. Hän pitää arvokkaana sitä, että joukkue jatkaa samassa valmennuksessa myös tulevaisuudessa. Julkunen havannoi omalta osaltaan kehityskohteita tullakseen paremmaksi pelaajaksi.

− Kun valmennus pysyy samana, tästä on hyvä lähteä rakentamaan ensi kautta kohti. Haluan kehittyä monipuolisesti, jotta voin auttaa joukkuetta eteenpäin tiukoissa peleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle