Kiekko-Espoo lähtee hakemaan uutta mestaruutta − Janne Hämäläinen: "Viime vuoden kokemuksia voidaan käyttää hyödyksi"

MESTIS / Haastattelu
Janne Hämäläinen johdattaa Kiekko-Espoon hyökkäyskalustoa tälläkin kaudella.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Espoo voitti viime kaudella kaiken mahdollisen, kun joukkue oli ykkönen niin Suomen Cupissa, Mestiksen runkosarjassa kuin myös pudotuspeleissä. Sillä ei kuitenkaan ole hyökkääjä Janne Hämäläisen mukaan enää merkitystä.

Kiekko-Espoo juhli ensimmäistä pokaaliaan viime vuoden marraskuussa, kun IPK kaatui Suomen Cupin finaalissa voittolaukauksilla. Koko kauden sarjaa dominoinut espoolaisjoukkue otti nimiinsä myös runkosarjan uudella Mestiksen piste-ennätyksellä. Pudotuspeleissä joukkue raivasi tieltään TUTOn, Joensuun Kiekko-Pojat ja hallitsevan mestarin Ketterän matkallaan mestariksi.

Yksi Kiekko-Espoon viime kauden mestarijoukkueen tärkeitä lenkkejä oli joukkueessa edelleen jatkava hyökkääjä Janne Hämäläinen. Runkosarjassa sisäisen pistepörssin toiseksi tullut ja pudotuspeleissä vastaavan tilaston voittanut Hämäläinen teki vuoden jatkosopimuksen Kiekko-Espoon kanssa.

− Nyt lähdetään taas kirjoittamaan uutta tarinaa. Täytyy lähteä alusta asti rakentamaan, eikä vain odottaa sitä, että se lähtisi siitä samasta, mihin viime kausi päättyi, Hämäläinen suuntaa ajatuksia tulevaan.

Hän myöntää kuitenkin, että joukkueen rungossa on paljon samoja pelaajia, ja kun valmennustiimikin on pysynyt samana, jatkuvuuteen on hyvä rakentaa.

− Aika moni kuitenkin jatkaa viime kaudesta, joten uskon että uusienkin kavereiden on helppo tulla ryhmään mukaan, kun saavat apua joukkueen tavoista ja pelitavasta.

Viime kaudella Kiekko-Espoo esitti useita kovia nousuja varsinkin pudotuspeleissä. Näistä huomattavin oli viidennessä finaaliottelussa Espoossa, mutta myös ratkaisevassa finaalissa juuri Hämäläinen teki ottelun jatkoerään vieneen tasoitusmaalin pelin viimeisellä minuutilla.

− Varmasti viime vuoden kokemuksia voidaan käyttää hyödyksi. Viime kaudella oli paljon sellaisia pelejä, missä tulimme takaa, ja ne ovat sellaisia asioita, että on syytä muistaa mitä niissä tehtiin oikein.

Kiekko-Espoon kausi alkaa torstaina kotiyleisön edessä mestaruusviirin nostolla. Vastaan saapuu tälle kaudelle Suomen sarjoihin palannut Jokerit, ja Metro Areena myytiinkin loppuun jo hyvissä ajoin ennen ottelupäivää.

− Ei varmaan kukaan meistä ole kokenut sellaista iltaa, mitä on odotettavissa kauden avauksessa. Halli tupaten täynnä ja kun viiri nousee kattoon, se on kaikille meille todella hieno asia.

Kiekko-Espoo sai tuntumaa vastustajasta kentällä Turussa pelatussa harjoitusturnauksessa. Hämäläinen näkeekin, että hyvälle vihollisasetelmalle on olemassa ainekset.

− Yllättävän paljon oli tunnetta elokuiseksi otteluksi.

Hämäläisen mukaan viime kauden jälkeen on vaikea tyytyä mihinkään vähempään, vaikka toki Suomen Cupia ei tänä vuonna pelata.

− Eiköhän me lähdetä samalla tavalla rakentamaan juttua, kuin viime kaudella, kohti samaa päämäärää. Ei tässä kuitenkaan voi lähteä mitään lupaamaan.

Hämäläinen on nähnyt sen, mitä organisaatiossa on kentän ulkopuolella tapahtunut. Samalla hän osaa keskittyä pelilliseen puoleen, minkä hän osaa parhaiten.

− Organisaatio kehittyy, ja me hoidamme oman hommamme jäällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle