Kevin Lankinen ei horjunut MM-kisadebyytissään: "Meillä on kieltämättä aika huikea joukkuehenki"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kevin Lankinen avasi MM-kisat loistavasti.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher

Suomen komean 3–1-voiton ehdoton takuumies oli arvokisadebyttinsä tehnyt maalivahti Kevin Lankinen. Juuri 24 vuotta täyttänyt helsinkiläinen oli ylpeä erityisesti omien joukkuetovereiden esityksestä.

– Oli aika ehjä esitys meiltä joukkueena, ja oli helppoa olla maalissa, kun äijät pelasi niin hyvin minun edessä, Lankinen totesi avausottelun tauottua.

– Aloitimme tosi hyvin. Ei siinä lopulta paljon hommia ollut. Tässä oli paljon hyviä asioita tänään, ja otetaan ne mukaan huomenna.

Nimekäs Kanada jäi lopulta melko aseettomaksi Leijonien pitäessä parhaan maalintekosektorin lähes koskemattomana. Lankinen itsekin totesi, että avausottelu oli melko helppo maalivahdin vinkkelistä.

– Äijät teki pelistä minulle helpon. Ei heillä montaa maalipaikkaa ollut, ja niissä mitä oli, niin pystyin hoitamaan ensimmäisen kiekon ja omat pelaajat hoitivat irtokiekot pois. Pelasimme juuri niin kuin piti.

Vastustajien nimilistat eivät paljoa merkitse, kun Leijonat keskittyy vain omaan tekemiseensä.

– Kun puolustamme ja pelaamme näin, niin se on ihan sama, ketä siellä on vastassa, Lankinen toteaa itsevarmana.

Lankisen mukaan Leijonien hienot ja kypsät otteet kumpuavat hyvin yhteen hitsautuneesta ryhmästä.

– Meillä on kieltämättä aika huikea joukkuehenki. Moni äijä on ollut jo neljä viikkoa mukana, itsekin kolmisen viikkoa. Meillä on hauskaa kimpassa ja läppä lentää, rento fiilis helpottaa kaikkien tekemistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle