Kevään 2016 Suomi-sarjan finaalin revanssimahdollisuus Ketterälle − "IPK on ollut meille paha vastustaja aina"

MESTIS / Haastattelu
Pysyykö Ketterän vaunu raiteilla, kun vastaan asettuu peikoksi muodostunut IPK?
Kuva © Tiia Mahkonen
Modernin Mestiksen tulikuuma taistelupari Ketterä ja IPK asettuvat vastakkain välierissä. Ketterän päävalmentaja perkaa mennyttä Koovee-sarjaa ja nostaa muutaman pelaajan tulevasta välieräsarjasta esille.

Ketterä ja IPK kohtaavat Mestiksen pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa, kun kummatkin joukkueet raivasivat tiensä välieriin. Ketterä (3.) kaatoi puolivälierissä Kooveen (6.) kevyesti kahdessa ottelussa. IPK (5.) joutui hikoilemaan KeuPa HT:n (4.) kanssa täyden kolmen ottelun sarjan. IPK:n välieriin vei Ville Sippala ensimmäisessä jatkoeräsä.

− Koovee sarjasta jäi käteen onnistumisen tunteita, ja uskon että ne pelit vahvisti meidän yhteisöllisyyttä ja selkeytti meille itselle miten meidän tulee pelata, kertoo Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen.

Mestiksessä IPK on ollut Ketterälle paha vastus. Otteluvoitot ovat menneet 8–6 iisalmelaisille runkosarjassa. Viimeiset kolme ottelua on voittanut kuitenkin Ketterä. 

− Ne on varmaan ainoat voitot IPK:sta, naurahtaa Lehtonen.

− Näillä seuroilla on yhteistä historiaa Suomi-sarjasta lähtien. IPK on ollut meille paha vastustaja aina. Voitettiin vihdoin IPK myös vieraissa, joka ei ole tälle organisaatiolle mikään itsestäänselvyys ollut ikinä.

Lehtonen nostaa esille, että Koovee oli lähinnä yhden kentän varassa, mutta IPK voi tehdä tulosta jokaisella kentällä.

Ketterä viimeisteli tämän vuoden runkosarjassa 130 maalia, joka oli 18 kihausta enemmän kuin seuraavalla. IPK viimeisteli 108 osumaa ollen tämän tilaston kolmas. Kahdessa pelissä Kooveeta vastaan Ketterä viimeisteli yhdeksän osumaa. IPK sai aikaan kolmessa ottelussa seitsemän maalia. 

− Ketterällä ei ole yksittäisiä heikkouksia kuin ei vahvuuksiakaan. Mikä tahansa pelin osa-alue voi koitua heikkoukseksi, jos se ei toimi.

− IPK on äärimmäisen kova, hyökkäyskalustoltaan varmaan kovin joukkue tässä sarjassa. Tulee kovat kamppailumatsit. Kumpikin hyökkää hyvin, niin katsotaan kumpi hyökkää paremmin, pohtii Lehtonen Ketterän verkkosivuilla.

Viimeisiä mohikaaneja kummastakin seurasta löytyy edelleen. Ketterän Jarno Lippojoki ja IPK:n Otto Huttunen pelasivat kummatkin Suomi-sarjan finaaliottelussa 2016. Kummastakin joukkueesta löytyy hurja määrä tähtipelaajia tähän sarjaan. Viime kaudella IPK:ssa pelannut Jere-Matias Alanen voitti maalipörssin Ketterän paidassa tällä sesongilla. IPK:lla on vastata tähän jo usean kauden Mestistä dominoineella Matias Lainiolla.

Maso Lehtonen nostaa kuitenkin ihan eri pelaajat framille tulevaan sarjaan: IPK:n polkukone Ville Sippala ja omasta joukkueesta kunniamaininnan saa Miika Tiihonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle