Ketterän Roope Reini noussut ryminällä Mestiksen kärkipuolustajien joukkoon: "Tulevaisuuden tavoite on ehdottomasti päästä Liigaan"

MESTIS / Haastattelu
Viime kaudella Reini pelasi Kiekko-Vantaan lisäksi kaksi KHL-ottelua Jokerien riveissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Roope Reinin ensimmäinen kausi Ketterässä on sujunut erinomaisesti. Nuoresta iästä huolimatta Reini on jo ehtinyt tehdä KHL-debyyttinsä. Puolustaja kokee Ketterän loistavaksi ponnahduslaudaksi kohti tulevaisuuden tavoitettaan.

Koronapandemian takia myös Mestis on tällä hetkellä tauolla. Alkukaudella usea nuori pelaaja on tehnyt läpimurtonsa Mestiksessä. Yksi heistä on Imatran Ketterässä kiekkoileva 21-vuotias puolustaja Roope Reini.

Ensimmäistä kauttaan Imatralla pelaava Reini on ottanut heti kärkipuolustajan roolin uudessa joukkueessaan. Toistaiseksi kauden 18 ottelussa puolustaja on tehtaillut komeat pisteet 3+16=19.

Ketterä kuuluu tälläkin kaudella sarjan ehdottomiin mestarisuosikkeihin. Sarjataulukossa imatralaiset ovat tällä hetkellä kuudentena. Ketterässä pelaaminen on maistunut Reinille erinomaisesti.

– Hyvin kyllä viihdyn. Täällä on loistavat olosuhteet kehittää itseään. Valmennus keskittyy myös todella paljon yksilön kehittämiseen, joten kehittymisen kannalta Imatra on loistava paikka, toteaa Reini.

Reinin alkukausi on ollut suorastaan erinomainen. Reini löytyy Mestiksen puolustajien pistepörssin toiselta sijalta.

"Otteisiin olen saanut tasaisuutta, jota lähdin Ketterästä hakemaan"

– Omaan pelaamiseen olen ollut tyytyväinen. Otteisiin olen saanut tasaisuutta, jota lähdin Ketterästä hakemaan. Lähdin myös hakemaan menestystä täältä ja koen, että tällä joukkueella on siihen loistavat mahdollisuudet. 

Ketterän alkukausi on ollut hieman vuoristoratamainen. Kotona peli kulkee hyvin, mutta vieraskentillä Ketterän otteet ovat ailahdelleet runsaasti. Puolustaja ei ole kuitenkaan huolissaan joukkueen pelaamisesta.

– Luomme kuitenkin todella paljon maalintekopaikkoja, joten eiköhän jossain vaiheessa tiukat ottelut käänny myös meidän eduksi. Vieraskentillä meidän peli on mennyt liian usein kikkailuksi. Vieraissa pitäisi vain pelata nöyremmin ja unohtaa turhat hienoudet, Reini toteaa.

Koronapandemian takia pelejä ei tällä hetkellä pelata, mutta työntäyteinen arki jatkuu ainakin Imatralla.

– Totta kai tämä tilanne turhauttaa, kun ei pääse pelaamaan. Pelaajat ja organisaatio ovat ainakin tehneet kaikkensa sen eteen, että jääkiekkoa voitaisiin pelata turvallisesti. Harjoittelemme kuitenkin edelleen kaksi kertaa päivässä.

Ketterän päävalmentajana toimii Matias "Maso" Lehtonen. 32-vuotias Lehtonen on pelaajien keskuudessa erittäin arvostettu ja siihen on myös selkeä syy.

– Maso on loistava valmentaja ja todella pelaajaläheinen. Hän ymmärtää todella hyvin pelaajia ja myös tarvittavaa vaativuutta löytyy runsaasti.

KHL-kutsu tuli täysin puskista

4. joulukuuta 2019 on varmasti painautunut Reinin verkkokalvoille pysyvästi. Kiekko-Vantaassa pelannut puolustaja sai todellisen yllätyskutsun Jokereiden takalinjoille. Tulikasteensa Reini teki kokeneen Tommi Kivistön pakkiparina. Kaksi KHL-ottelua eivät tuottaneet tehopisteitä, mutta tehotilasto oli komea +3.

– Jännitys oli kova ennen pelejä, mutta jo avausvaihdon jälkeen se katosi. Pelasin simppeliä peliä, ja kokemus oli upea, toteaa Reini.

Reini selvisi KHL-visiitistään erinomaisesti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

21-vuotias Reini on murtautunut nyt Mestiksen eliittiin, mutta mikä on nuorukaisen tavoite tulevaisuudessa?

– Tulevaisuuden tavoite on ehdottomasti päästä Liigaan. Sen eteen tehdään joka päivä hommia, että tuo unelma kävisi toteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle