Ketterä vaihteeksi haastajana kauteen − Mikko Haaparanta pitää enemmän lyhyistä kesäharjoittelujaksoista

MESTIS / Haastattelu
Mikko Haaparanta on Ketterän pitkäaikaisia runkopelaajia.
Kuva © Timo Savela
Imatran Ketterä lähtee pitkästä aikaa Mestis-kauteen haastajana, ainakin siinä mielessä että joukkue oli viimeksi kaudella 2018-19 tilanteessa, jossa se ei ollut sarjan hallitseva mestari. Yhtenä kautena pudotuspelit jäivät toki pelaamatta, mutta silloinkin Ketterä oli voittanut runkosarjan.

Viime kaudella Ketterän mestaruusputki päättyi, kun Kiekko-Espoo vei finaalisarjan voitoin 4−2. Kaudella 2017−18 ensimmäisen Mestis-ottelunsa pelannut ja seuraavalla kaudella vakiokokoonpanoon noussut Mikko Haaparanta tietääkin, että pitkälle jatkunut kausi tuo erilaisia kesärutiineja.

− Kesä treenattiin kovasti fysiikkaa. Kun pelaa pitkälle, kesät ovat lyhyempiä. Tämän joukkueen kanssa on monta vuotta ollut niin, että tehdään se mitä keretään.

− Pidän kuitenkin enemmän tällaisesta, sillä olen mieluummin jäällä kuin punttisalilla.

Ketterän joukkue on kokenut paljon muutoksia viime kauden jälkeen. Haaparanta myöntääkin, että odotukset eivät ole samalla tasolla kuin aikaisemmin, ja se pitää ottaa huomioon kauden alussa.

− Meillä on nyt nuorempi joukkue, joten haastajina lähdetään. Ei pidä laittaa paniikkinappulaa pohjaan, jos aivan runkosarjan alussa ei lähde peli kulkemaan. Aika paljon pelaajia on tullut U20-sarjasta, joten heille on opettamista, mitä aikuisten peleissä voittaminen vaatii. Siinä he matkassa oppivat.

Kaksi edellistä kautta Ketterää valmensi Tuomo Ropo, joka lähti valmentamaan vuonna 2008 syntyneiden maajoukkuetta. Nyt päävalmentajan pestin otti Kari Martikainen, jolla on aiempaa Mestis-kokemusta Joensuun Kiekko-Pojista sekä myös apuvalmentajana Liigasta sekä Sveitsin pääsarjasta.

− Vähän on systeemit muuttuneet, mutta ihan hyviä uusia vivahteita hän on tuonut mukanaan. On hyvä, että tulee erilaisia näkökulmia valmennukseen, joten sikäli tervetullut lisä.

Haaparanta ei lähde asettelemaan Ketterälle suurempia tavoitteita alkavalle kaudelle.

− Lähdetään opettelemaan omaa peliä peli kerrallaan. Ei lähdetä sijoitustavoitetta kertomaan, mutta kirjoitetaan omaa tarinaa tästä kaudesta rennoin mielin.

Haaparanta on pelannut pääosan aikuisten urastaan Mestiksessä. Liigassa hän on pelannut viisi ottelua SaiPassa sekä kaksi JYPissä.

− Pieniä askeleita olen koko ajan ottanut eteenpäin. Itse elän vain päivä kerrallaan, enkä lähde miettimään mitä tulevaisuus tuo. Kun pelaa hyvän kauden, niin katsotaan sitten taas sitä, mitä seuraavalla kaudella tekee.

Mestis-kauden suuri puheenaihe on etukäteen Jokerien paluu kotimaisiin sarjoihin. Haaparantakin suhtautuu asiaan positiivisesti, ja ajattelee samalla Mestiksen yleistä tilannetta.

− Totta kai Jokerit on tervetullut lisä. Se tuo näkyvyyttä koko sarjalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle