Ketterä-tähti Juntheikki raastavasta ratkaisuottelusta: "Eihän sitä aina tyylillä tarvitse voittaa"

MESTIS / Haastattelu
Ketterän Jesse Juntheikki on takonut 10 tehopistettä kevään kahdeksassa pudotuspeliottelussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Ketterän ykkössentteri Jesse Juntheikki hehkutti imatralaisjoukkueen uhrautumista.

Ketterän Jesse Juntheikki oli avainasemassa välieräsarjan päätösottelussa, kun hyökkääjä syötti imatralaisten avausmaalin ja iski toisen. Varakapteeni ei ollut kuitenkaan täysin tyytyväinen sarjan päätöskamppailuun.

− Aina on vaikea lähteä 3−0-tilanteessa katkaisemaan sarjaa. Olimme tehokkaita, mutta ei kovin hyvin pelattu. Puolustuspään uhrautuminen oli huikeaa, kun jengi laittoi kroppaa likoon. Eihän sitä aina tyylillä tarvitse voittaa, kunhan finaaliin päästiin, Juntheikki letkautti.

Sarjassa oli todella pienet marginaalit, vaikka Ketterä katkaisi sarjan neljässä ottelussa. Varsinkin neljännessä kamppailussa TUTO oli niskan päällä, mutta Ketterä teki vähemmän ratkaisevia virheitä, niin kuin koko sarjan aikana. Lisäksi imatralaisten tehokkuus oli huippuluokkaa.

− Meillä on parempijalkaisempi joukkue. Tiesimme, että jos saamme painettua syviin ja annettua painetta, niin hallitsemme. Heti kun pelin tempo laski, TUTO vei eli he olivat kiekolla todella hyviä, Juntheikki tiivisti.

Toinen välieräsarja LeKi−KeuPa on tasatilanteessa 2−2, joten etelä-karjalaismiehistöllä on nyt aikaa levähtää.

− Voitosta saa nauttia tämän illan. Finaali oli meillä tavoitteena, jonne päästiin. Muutama päivä otetaan happea eikä mietitä jääkiekkoa. Sitten muutamat harjoitukset ja aletaan keskittyä finaaleihin. Sinällään hyvä että saadaan palautua, mutta siinä on aika pitkä aika, joten ei voi koko ajan vain finaaleja miettiä, Juntheikki huomautti.

Mestiksen finaalipaikka on Ketterän historian ensimmäinen. Mestis-finaaliottelusarja alkaa tiistaina 16.4.

» Lähetä palautetta toimitukselle