Kesällä vahvistunut Onni Käyhkö tavoittelee paikkaa liigamiehistöstä: "Uskaltaa tuoda vahvuuksia esille paremmin kuin viime kaudella"

LIIGA / Haastattelu
Onni Käyhkön pelinumero on 44.
Pelicans avasi CHL-rupeaman torstaina Lahdessa tappiolla, kun vierasjoukkue Växjö Lakers vei voiton nimiinsä lukemin 5–1. Pelicans-puolustaja Onni Käyhkölle ottelu oli uran ensimmäinen CHL-kamppailu.

Hallitseva Ruotsin mestari saapui Lahteen mestarin elkein ja pelasi kokonaisuudessaan ajankohta huomioiden varsin hyvätasoista jääkiekkoa niin ylivoimalla kuin tasakentällisin. Myös Pelicans-puolustaja Onni Käyhkö näki ottelun tuloksen oikeutettuna.

− Kaveri oli tänään selkeästi parempi. Vähän ehkä jännitimme ensimmäisessä erässä. Sitten ylivoimalla kaveri sai onnistumisia, liikaa otimme jäähyjä.

Lakers pelasi ruotsalasille tuttuun tyyliin melko suoraviivaista peliä, missä avataan tilaisuuden tullen nopeasti pystyyn ja ajetaan määrätietoisesti kohti maalia. Vaikka joukkue pelasi myös toistakymmentä hidasta lähtöä, niin erityisesti joukkueen viljelemät nopeat käännöt olivat Käyhkön mukaan haastavia.

Reilut kolmetoista minuttia kellottanut Käyhkö pelasi Petteri Riihisen saaman ulosajon jälkeen tšekkipakki Michal Jordánin vierellä, mikä sopi hyvin 21-vuotiaalle Käyhkölle.

− Kokenut kaveri vierellä, niin paljon auttaa omaa peliä. Esimerkiksi kamppailutilanteissa, ja muutenkin auttaa puheella hyvin.

Raamikas puolustaja on viettänyt onnistuneen kesän, mikä näkyy kohonneena itseluottamuksena.

− Kesällä on tullut voimaa selvästi lisää, mikä on tuonut itseluottamusta kamppailupelaamiseen ja pelaamiseen ylipäätään. Uskaltaa tuoda vahvuuksia esille paremmin kuin viime kaudella.

Vahvuuksista kysyttäessä Käyhkö nimeää kiekollisen pelaamisen. Erityisesti paineen alta lähtemisen ja ensimmäisen syötön antamisen. Tästä nähtiinkin ottelun kolmannessa erässä onnistunut näyte, kun Käyhkö purki omakätisesti vastustajan paineen ja antoi laadukkaan avaussyötön. Hyökkäyksen jälkitilanteesta syntyi myös laadukas maalipaikka.

Viime kaudella raamikas puolustaja pelasi seitsemän ottelua Liigassa, mutta tällä kaudella pyrkimys on valloittaa Liigakaukalot toden teolla. Käyhkön mukaan valmennuksen viesti puolustajalle on ollut sellainen, että pelipaikasta taisteleminen on mahdollista.

− Sitä varten teen koko ajan töitä. Se on tavoitteena ja siihen pyrin.

» Lähetä palautetta toimitukselle