"Kentällä pitää miettiä enemmän kuin vaan kouhottaa" – Joonas Rask näkee HIFK:n pelissä merkkejä paremmasta

LIIGA / Haastattelu
Rask iski Ilves-ottelun voittomaalin. Soolon jälkeen maali ammotti tyhjänä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
HIFK sai Ilveksestä kaivatun kotivoiton. Edellisen kerran joukkue sai kaksi peräkkäistä voittoa lähes kaksi kuukautta sitten. Joonas Rask oli tyytyväinen, kun pelissä on tapahtunut parannusta.

– Ei ole liian usein voittoja otettu, saati sitten kotivoittoja, että erittäin hyvä meininki.

Mitä pelillisiä asioita voiton takana oli?

– Aika ajoin pystyttiin kiekon kanssa pelaamaan hyvin ja rytmittämään peliä. Välillä pystyttiin jopa vaihtamaan kiekon kanssa, ja myös paineistamaan vastustajan pakkeja ja heidän pelaamistaan, etteivät he päässeet helposti sieltä pois, vaan pysyttiin paineissa ja väsytettiin heitä.

 – Toki siinä sitten vähän itse menetettiin kiekkoja, mistä vastustaja sai paikkoja, mikä on ollut meidän murheenkryyni lähes koko kauden ajan.

HIFK:n puolustuspelaaminen oli jo ehyempää kuin monessa aiemmassa ottelussa. Hyökkäys onnistui myös tehokkaasti.

– Pitää olla tyytyväinen siihen, että tehtiin viisi maalia, ja yksi vaan omiin. Meillä on yleensä mennyt aika paljon enemmän omiin johtuen meidän puolustuspelaamisesta – meidän viisikkopuolustamisesta. Nyt se oli paremmalla mallilla tänään.

Miltä oman ketjun peli tänään tuntui?

– Tuntui erittäin hyvältä, kuten lähes koko kauden. Pieni suvantovaihe oli meidän kentällä, mutta nyt on saatu taas juonen päästä kiinni. Aika paljon paikkoja oli meidän ketjulla, itselläkin, kuin myös Thorrella [Erik Thorell]. Niistä voisi vielä pistää enemmän kiekkoja sisään, mutta hyvä meininki.

Tekemässäsi maalissa Ilveksen alakerta ajautui solmuun. Päätitkö heti, mitä teet?

– No, en oikeastaan. Kun meni niin pieneen kulmaan, niin yritin vähän jujuttaa Heleniusta, ja hän ajautui maalin ulkopuolelle. Siinä taisikin tulla hyökkääjä mua vastaan, niin ajattelin, että kokeillaanpa tosta tommosta. Nyt sattui menemään – hyvä niin.

– Olisihan siinä toisessa erässä ollut paikka. Thorre antoi mulle maalin eteen. Tarttui kiekko lavan kärkeen kiinni harmittavasti ja meni kulmaan. Hyvä, että saatiin tehtyä kolme maalia meidän kenttä ja muutenkin viisi maalia – loistavaa.

Mitä asioita tästä pelistä kannatta ottaa mukaan seuraavaan otteluun?

– Toi meidän aktiivisuus ja sellainen, ettei säntäillä kolmea hyökkäysalueella syvään, että vastustaja pääsee sitten ylivoimahyökkäyksiin.

– Pelataan fiksummin, että kaikki vastaliikkeet – aina, jos pakki pintsaa, niin sitten hyökkääjä on tulossa alaspäin omiin ja pystyy poimimaan irtokiekkoja ja kääntämään peliä. Se ei ole meillä toiminut. Nyt on näissä parissa viimeisessä pelissä kyllä saatu korjattua sitä.

HIFK:ssa on keskusteltu ja pidetty videopalaveraja pelin tasapainosta. Yltiöpäinen hyökkääminen on johtanut vastahyökkäyksiin, joiden vastaanottamiseen joukkue ei ole ollut valmiina.

– Kentällä pitää miettiä enemmän kuin vaan kouhottaa. On aikaisemmin kouhotettu liikaa. On katsottu videoita ja pyritty saamaan viestiä meille pelaajille, mikä mättää. 

» Lähetä palautetta toimitukselle