Kemistä Oulun ja Luulajan kautta kisajoukkueeseen – Läpimurron SHL-jäille tehnyt Olli Nikupeteri lähtee paineetta ensimmäisiin arvokisoihinsa

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kärpissä ennen Ruotsiin lähtöä pelannut Olli Nikupeteri puki syksyllä ensi kertaa maajoukkuepaidan ylleen ja suuntaa nyt katseensa kohti MM-kisoja.

Olli Nikupeteri on suomalaisyleisölle tuntemattomin pelaaja Nuorten Leijonien MM-kisajoukkueessa. Kemiläislähtöinen hyökkääjä on pelannut Kärppien juniorijoukkueissa sekä Kärppien ja Haukiputaan Ahmojen yhdistelmäjoukkueessa ennen siirtoaan Ruotsiin ja Luulajaan.

– B-junnuissa pelasin kauden Kärppien ja Ahmojen yhteistyöjoukkueessa ja hyvin menneen kauden jälkeen Luulajan puolelta oltiin yhteydessä. Samalla pyydettiin toista pelaajaa myös Oulusta mukaan ja päätettiin yhdessä lähteä, Nikupeteri kertoo Ruotsiin lähdöstään.

Kaudesta 2019–20 saakka Nikupeteri on pelannut Ruotsissa niin Luulajan juniorijoukkueissa kuin Ruotsin pääsarjatasollakin. Heti ensimmäisen kauden aikana takataskuun kertyi 18 ottelussa peräti 35 tehopistettä alle 18-vuotiaiden korkeimmalla tasolla Ruotsissa.

Kaudella 2020–21 Nikupeteri pelasi sekä alle 20-vuotiaiden sarjassa Luulajan riveissä että lainalla Kalix HC:n joukkueessa 20 ottelun ajan iskien 10 tehopistettä. Kalix HC pelaa HockeyEttanissa, joka on Ruotsin kolmanneksi korkein sarjataso.

Täksi kaudeksi Nikupeteri murtautui Luulajan kokoonpanoon SHL:ään eli Ruotsin korkeimmalle tasolle. Alle kuukausi sitten 19-vuotias hyökkääjä solmi ensimmäisen SHL-sopimuksensa, näin ollen Nikupeteri jatkaa Luulajassa aina kevääseen 2024 saakka.

Seuran tiedotteessa GM Ulf Engman kehui Nikupeterin korkeaa taitotasoa ja mainitsi suuresta kehityspotentiaalista.

– Tuntuu hyvältä, että otimme yhteyttä Olliin. Hän on mielenkiintoinen pelaaja, joka työskentelee kovaa. Hänen kehityksensä seuraaminen joukkueessamme tulee olemaan mukavaa.

Nikupeteri on kehittynyt kokonaisvaltaisesti suomalaisten katsojien ulottumattomissa. Hän on myös pelannut maajoukkueputken ulkopuolella, sillä syksyn neljän maan turnaus Ruotsissa oli hänen ensimmäinen maajoukkuekomennuksensa. Hän käytti näytönpaikan hyväkseen ja nappasi paikan myös Kanadaan lähtevästä joukkueesta.

– En osannut odottaa kutsua Ruotsin turnaukseen. Siellä pelit kuitenkin sujuivat hyvin, joten luotto kasvoi ja koin, että minulla on hyvä sauma päästä mukaan joukkueeseen ja aina MM-kisoihin saakka.

Edessä ensimmäiset arvokisat

Päävalmentaja Antti Pennanen keskusteli ennen Ruotsin neljän maan turnausta Luulajan valmentajan kanssa Nikupeteristä ja esiin nousi tosiasia siitä, kuinka kova temppu on nuorena hyökkääjänä napata pelipaikka kivikovasta SHL:stä. Pennanen kuvailee Nikupeteriä monipuoliseksi ja taitavaksi joukkuepelaajaksi.

– Kyseessä on nopea ja kilpailullinen pelaaja. Ruotsissa hän voitti meidän kamppailutilaston erityisesti kiekonriistojen sekä hyökkäysalueen nopeuden ja vahvojen käsiensä ansiosta. 

Pennanen kehuu Nikupeterin olevan taktisesti viisas pelaaja, joka sitoutuu vahvasti pelikirjaan ja pyrkii tekemään kaikkensa joukkueen eteen. Nikupeterillä on kova työmoraali ja motivaatio kehittymistä kohtaan. Hänen odotetaan tuovan luisteluvoimaa sekä ratkaisupotentiaalia pohjaketjuihin.

Nuorukaisella on edessään ensimmäiset arvokisat, mutta fiilis omaan tekemiseen on luottavainen. Turhaa jännitystä tai paineita hän ei ole itselleen luonut. Nikupeteri kertoo kuitenkin käyneensä muutamia arvokisoihin liittyviä asioita läpi joukkuekavereidensa kanssa.

– Vähän puheltiin jo kisoissa käyneiden kanssa, mutta en ole miettinyt asiaa sen kummemmin. Sen näkee sitten paikan päällä, millainen arvokisatunnelma Kanadassa on.

» Lähetä palautetta toimitukselle