Kemell peräänkuuluttaa ylivoimatehoja: "Meillä tulos on jäänyt vähän piippuun vielä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joakim Kemell on Nuorten Leijonien parhaita laukojia.
Kuva © Tiia Honkamaa tiia.honkamaa@jatkoaika.com

Nuoret Leijonat käytti tiistain välipäivän tunnin ja 15 minuutin treeniajastaan vain noin 45 minuuttia. Joakim Kemell kertoi, mikä lyhyen rykäisyn tavoite oli.

− Pari harjoitetta vedimme ja saimme eilisen hapot liikkeelle. Haimme lähinnä tuntumaa, mutta harjoittelimme myös suoraan syötöstä laukomista. Yö on nukuttu ja eilen keskustelimme asioista. Nyt katse on jo seuraavassa pelissä.

Tehot 3+6=9 neljässä ottelussa tehnyt Kemell on tyytyväinen omiin otteisiinsa nuorten MM-turnauksen alkusarjassa.

− Tietysti vielä pystyy parantamaan. Myös ylivoimalla on lähtenyt homma pyörimään, mutta meillä tulos on jäänyt vähän piippuun vielä. Kyllä se tulee, kun jaksamme vain painaa.

Kemell pelaa Nuorten Leijonien niin sanotussa kakkosylivoimassa. Ykköskoostumuksessa takakolmion vasemmalla puolella laukojan paikalla on operoinut Kasper Puutio.

Suomi hävisi alkusarjan päätöspelinsä Kanadalle ja varsinkin ottelun alussa Nuoret Leijonat oli vastustajaansa perässä. Ottelun jälkeen median eteen marssi joukko tuimailmeisiä pelureita.

− Eihän se ole ikinä kivaa hävitä. Häviön jälkeen ei olla iloisena ja se harmittaa aina. Se oli kova peli henkisesti ja fyysisesti. Kovaa sai mennä ja pelata, Kemell virkkoi.

Viime kaudella Liigassa parrasvaloihin JYPin paidassa noussut 18-vuotias hyökkääjä nauttii pudotuspelilätkästä.

− Onhan tässä vähän erilainen tilanne, kun tulee painetta ja on pakkovoiton paikka. Siitä tulee napsu lisää keskittymiseen ja kaikkeen muuhunkin. Aina, kun on tiukka paikka kyseessä, pitäisi olla kovimmillaan. Nämä ovat hienoja paikkoja pelata.

Kiekko tippuu Rogers Placen jäähän Suomen ja Saksan puolivälieräottelun merkiksi keskivikkona kello 19 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle