Kaukalonujakassa puolensa pitänyt Tyler Morley iloitsi Tapparan uudesta ilmeestä − "He ovat paikallisvastustajamme, joten ei ollut syytä perääntyä"

LIIGA / Haastattelu
Morley viiletti Nokia Arenan jäällä muun Tapparan tavoin lujaa.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tyler Morley viihtyi Nokia Arenan avausviikonlopun tuoksinassa. Kanadalainen sai juhlia lauantaina murskavoittoa Ilveksestä. Kaukalossa hän joutui käsirysyyn, mutta isossa kuvassa hän nauttii olosuhteista, joissa saa pelata.

Tappara runnoi Ilveksen jäänrakoon Nokia Arenan toisessa paikallisottelussa. Tyler Morley myönsi, että kirvesrintojen perjantain valmistautuminen ei mennyt nappiin, eikä itse pelikään rullannut tuolloin.

− Eilen olimme todella hermostuneita ja se näkyi. Emme uskaltaneet pelata ja vastustaja teki jokaisesta saamastaan paikasta. Siitä oli vaikea nousta, mutta pelasimme hyvin jo eilen kolmannessa erässä. He luistelivat hyvin, mutta ehkä he väsyivät ja me luistelimme heidän ylitseen.

Lauantaina Nokia Arenalle luisteli aivan erinäköinen Tappara. Kirvesrinnat latoivat taululle tylyt 7−0-lukemat.

− Se on parasta jääkiekon pelaamisessa, että asiat voi nollata seuraavaksi päiväksi. He ovat paikallisvastustajamme, joten ei ollut syytä perääntyä. Kumpikaan ei juuri pidä toisistaan, joten kaukaloon on tultava valmiina.

Ilveksen puolustaja Dominik Mašín ei tuntunut myöskään pitäneen Morleystä, sillä kaksikon välllä puhkesi käsirysy toisessa erässä. Mašín sai ulosajon ja Morley 2+10 minuuttia.

− Hän ei tainnut pitää tavasta, jolla taklasin häntä. Hän tuli perääni. Kaukalossa oli paljon tunnetta ja olimme ärtyneitä eilisestä tappiosta. Yritin tilanteessa pitää puoleni.

Tappara johti tappeluhetkellä vasta kolmella maalilla, mutta sen jälkeen numerot repesivät täysin.

Nokia Arena oli kuin piste i:n päälle

Tamperelaiset pelasivat uudella areenallaan ensimmäiset ottelunsa viikonloppuna. Morleyn ensimmäinen mielikuva Nokia Arenasta on positiivinen.

− En ole nähnyt vielä paljoakaan − vain parkkialueen ja pukuhuoneen. Meillä oli eilen joukkueen ruokailu, jonka aikana näin väenpaljouden. Se näytti hienolta. Puolisoni on täällä ja hän sanoi tämän olevan paras areena, jolla hän on vieraillut. Hän on ollut myös NHL-halleissa.

− Odotin, että jotain voisi mennä pieleen, mutta kaikki sujui hyvin. Nostan hattua hallihenkilökunnalle, jääntekijöille ja kaikille, jotka työskentelevät täällä.

Erityisen parannuksen Morley huomasi jäässä, sillä pelialusta oli hallivanhus Hakametsää parempi.

− Hakametsässä jää oli joskus raskas ja kiekot pomppivat ympäriinsä. Olemme taitava joukkue ja täällä näimme kuinka paljon tilanteita voimme luoda hyvällä jäällä. Hakametsässä pelimme olivat vähämaalisia.

Morley palasi täksi kaudeksi Tapparaan pelattuaan viime kaudella SHL:ssä. Paluu Tampereelle oli helppo.

− Tampere on toistaiseksi suosikkipaikkani pelata ja siksi palasin. Ruotsissa olisi ollut hienoa, mutta kannattajien puuttuminen vaikutti tunnelmaan siellä. En saanut siellä kunnollista kokemusta. Tappara-kannattajien intohimo meitä kohtaan on uskomatonta. Joukkueemme ydinpelaajat ovat hienoja ja olemme positiivinen joukkue. On vain ajan kysymys, milloin pelimme alkaa rullata kunnolla.

Nokia Arenan avausviikonloppu tarjosi tamperelaisille kauan odotettuja kokemuksia uudesta pyhätöstä. Seuraaviin otteluihin Ilves ja Tappara saavatkin vieraita muista kaupungeista. Morley päätti haastattelun toiveella, että väki tulisi katsomaan pelejä paikallismittelöiden jälkeenkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle