Kaukaa idästä huipputilastoin Liigaan kiekkoja pysäyttämään tullut Marek Langhamer kehuu Ilves-puolustusta − "Isoja, vahvoja ja taitavia pelaajia"

LIIGA / Haastattelu
Langhamer keskittyy alkavaan kauteen Ilves-maalilla.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ilves sai Langhamerista laadukkaan torjujan tolppiensa väliin, vaikka mies sitä ei itse julistakaan. Sopeutuminen Suomeen, joukkueeseen ja pelitapaan ovat sujuneet joutuisasti.

Ilveksen tuore tšekkimaalivahti Marek Langhamer, 27, saapui Tampereelle kaukaa idästä. KHL:n Amur pelasi kotiottelunsa Venäjän itärajalla Habarovskissa. Tulo Liigaan tapahtui pelaajan oman suunnitelman puitteissa.

− Halusin kokeilla jotain uutta. Juttelin Timon (urheilujohtaja Koskela) kanssa ja sen jälkeen kaikki menikin tosi jouhevasti. Kaikki yksityiskohdat olivat kunnossa, maalivahti kiitteli organisaatiota.

Langhamer sai Tampereelle tullessaan mukavan vastaanoton. Hän pääsi joukkuekavereidensa kanssa huvipuistoon tiimiytymään ennen harjoituskauden alkua. 

− Joukkue otti minut ja tyttöystäväni todella hyvin vastaan. Sisääntulo joukkueeseen on ollut helppo, sillä Suomi on jo maana tosi kehittynyt ja melkein kaikki puhuvat englantia. Joukkuepalaverimme ovat suomeksi, mutta nekin tulkataan englanniksi. Harjoituksissa ja peleissä kommunikoimme englannilla, Langhamer valotti.

Maanmieheltä ja puolustukselta tukea

Kolme edelliskautta yli 91 prosentin torjuntavarmuudella Amur Habarovskissa kiekkoillut veräjänvartija sai urheilujohtaja Koskelan ohella suositteluja Ilveksestä Lukáš Dostálilta, joka pelasi tamperelaisseurassa itsensä kannattajien sydämiin viime kausien aikana.

− Juttelin hänen kanssaan jo viime kaudella neuvottelujen aikaan. Hän kehui seuraa ja kaupunkia todella paljon. Hän on Brnosta, jossa minäkin pelasin hetken aikaa.

Sopeutuminen suomalaiseen jääkiekkoon ja Ilveksen pelitapaan ovat sujuneet Langhamerin mukaan hyvin.

− Teen töitä joka päivä ja yritän kehittää itseäni kentällä ja sen ulkopuolella. En ole kovin pitkä, joten käytän käsiäni paljon torjuntatyöskentelyssä. Pelaaminen on tuntunut hyvältä. Meillä on hyvä puolustus. Puolustuksessamme on isoja, vahvoja ja taitavia pelaajia. Yritämme kommunikoida paljon, jotta olemme samalla sivulla.

Rennolla mielellä kohti ensimmäistä liigakautta

Langhamer kertoo muuttuneensa persoonana siitä, millainen hän oli aiemmin. Hän tiedosti monien maalivahtien haluavan keskittyä vain itseensä otteluiden alla.

− Olin ennen sellainen, mutta nykyään yritän olla rennompi ja vapautuneempi. Ovat kai maalivahdit jollain tapaa kuitenkin erilaisia.

Huipputilastoilla edellisillä kausilla esiintynyt Langhamer on eittämättä yksi Liigan kovimmista hankinnoista ainakin paperilla. Mies ei kuitenkaan itse halua ottaa asiasta paineita.

− Yritän vain keskittyä siihen, mitä on seuraavaksi edessä. En halua ajatella asioita mahdollisen potentiaalini kautta. Jokainen maalivahti tarvitsee joukkueen eteensä pelaamaan myös hyvin.

− Vaikka olen ollut täällä vasta tovin aikaa minusta tuntuu, että olemme jo nyt matkalla kohti jotakin, Langhamer veisteli lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle