Kasperi Kapanen tappeli ja heilutti verkkoa läpiajosta – "Satuin olemaan paikalla puolustamassa kaveria"

NHL / Haastattelu
Kasperi Kapanen iski kiekon maaliin läpiajosta.
Kuva © Getty Images
Kasperi Kapanen oli monessa mukana, kun Toronto Maple Leafs teki merkittävän ryhtiliikkeen kotikaukalossaan Pittsburgh Penguinsia vastaan. Isännät nappasi puhtaan voiton lukemin 4–0.

Toronto Maple Leafsin ja Pittsburgh Penguinsin tämän viikon toisen kohtaamisen puhutuimmaksi nimeksi nousi kotijoukkueen suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen, joka kunnostautui maalinteon lisäksi hänelle harvinaislaatuisesti tappelemalla. Kapanen pudotti hanskat Penguinsin Jared McCannia vastaan toisen erän lopulla.

– (Rasmus) Sandinia taklattiin, ja satuin olemaan paikalla puolustamassa kaveria. Se nyt vain tapahtui, Kapanen kertoi tappeluun johtaneesta tilanteesta.

– Tämä oli toinen tappeluni ammattilaisurallani, ensimmäinen oli viime vuonna Buffalo Sabresia vastaan joskus näihin aikoihin, Kapanen kertoi tappeluhistoriastaan verinen ruhje naamassaan.

Ennen tappeluaan Kapanen onnistui iskemään kiekon hänelle tyypillisesti läpiajosta Penguinsin maaliin. Onnistuminen oli miehelle kauden 12:s. Kapanen oli muutenkin Maple Leafsin näkyvimpiä pelaajia, sillä paikkoja olisi ollut useampaankin maaliin.

– (Jake) Muzzin ja (Alex) Kerfoot löysivät minut hienosti, ja sain tilaisuuden iskeä, Kapanen kertasi onnistumistaan.

Legendaarinen Gordie Howen hattutemppu jäi siis vain syöttöpistettä vajaaksi.

– Saatoin kyllä hieman hakea sitä, Kapanen naurahti.

Siirtotakaraja voi muuttaa Kapasen osoitteen

Kapanen kertoo, että kulunut kausi on ollut henkilökohtaisella tasolla onnistunut, vaikka Maple Leafs ei ole yltänyt joukkueena potentiaalinsa edellyttämälle tasolle. 

– Rooliin ja peliaikaan nähden olen tyytyväinen, pitää vain pysyä positiivisena.

Kapanen on ollut siirtohuhuissa pitkään ja voi olla mahdollista, että hän löytää itsensä vielä uudesta joukkueesta, sillä NHL:n siirtotakaraja on tulevana maanantaina.

"Maple Leafs on erinomainen seura, joka kohtelee meitä hyvin"

– Saa nähdä. Olen muutaman vuoden ollut siirtohuhuissa ja en oikein osaa sanoa, mitä nyt on meneillään, Kapanen kertoi.

Torontoa ja Maple Leafsin organisaatiota Kapanen sanoo arvostavansa erittäin suuresti.

– Maple Leafs on erinomainen seura, joka kohtelee meitä hyvin. Tietysti haluan pelata täällä pitkään enkä haluaisi lähteä pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle