Kasperi Kapanen: "Omistin maalini katsomossa olleelle mummolleni"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasperi Kapanen oli hyvällä pelipäällä Itävaltaa vastaan tehden yhden maalin ja olemalla alati vaarallinen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Kasperi Kapanen oli lauantai-illan valopilkku Suomen varsin tahmeassa esityksessä Itävaltaa vastaan. Hallittu avausmaali heti pelin alussa läpiajosta ja paljon arvokasta työntekoa joukkueen eteen koko pelin ajan.

Kasperi Kapasen kausi on ollut hyvin monivivahteinen. Useamman Pittsburghin kauden jälkeen Kapanen siirtyi siirtolistan kautta St. Louis Bluesiin helmikuussa. Näin pelit päättyivät runkosarjaan ja mies oli maajoukkueen käytettävissä.

Kotikisat kiinnostivat, ja mies liittyi joukkueen mukaan leiritysvaiheessa. Kritiikkiä tuli harjoituspelien huonosta asenteesta ja kisatkin lähtivät vähän yskähdellen käyntiin.

Itävaltaa vastaan juonikas KalPa-kasvatti olikin sitten elementissään ja pelasi ehdottomasti turnauksen parhaan pelinsä tähän asti. Kysyttäessä ajatuksia päivän pelistä, niin selitys koville näyttöhaluille tuli nopeasti esille.

− Isän äiti eli minulle famu oli monen vuoden jälkeen katsomossa, niin halusin omistaa maalini hänelle. Katsomossa oli paljonkin perhettä, muun muassa tyttöystävä ja siskoni.

Kapanen arvosti Itävallan työteliästä joukkuetta ja kertoi, että he tekivät kovalla liikkeellään heidän pelinsä kovin vaikeaksi. Viimeisessä erässä päävalmentaja Jukka Jalonen vaihtoi erän loppupuolella Kapasen ja Teemu Hartikaisen paikkoja. Vaihto selkeästi piristi vaisusti pelannutta ykkösketjua.

− Meidän paras ketju on ykkönen ja en tiedä, miksi Jukka minut siihen siirsi. Olisiko hakenut karvaukseen luisteluvoimaa? Tosiaan en tiedä, miksi minut siihen vaihdettiin, mutta mukavahan siinäkin oli muutama vaihto pelata.

Sunnuntaisen välipäivän viettoon Kapasella oli selvät suunnitelmat:

− Huilailen, tankkaan ja olisi kyllä hienoa, jos pääsisi yhden yhdeksän reikää kiertämään golf-kentälle. Golf on minun ehdoton lempilajini jääkiekon jälkeen.

Kapanen suorittaa samalla myös alokkaana varusmiespalvelua ja lehdistöä hieman huvitti Kapaselle tullut käsky siistiä parransänkensä Nikolas Matinpalon tapaan. Matinpalohan suorittaa Kapasen tapaan varusmiespalvelusta.

− Armeijalla on omat juttunsa ja ei siinä mitään, käskyjä on noudatettava. Kyllä se höylä nopeasti löytyi, naurahti Kapanen ylempien tahojen käskystä alokas Kapaselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle