Kasper Halttunen ei selitellyt puolivälierätappiota: "Se on jääkiekkoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kasper Halttunen kävi kommentoimassa ottelua televisiolle erätauolla.
Kuva © Samuli Huikuri - https://instagram.com/shuikuri

Pikkuleijonien kapteenilla Kasper Halttusella oli selvä näkemys siitä, miksi Suomi ei saanut muutettua hallintaa maaleiksi tarvittavalla teholla.

− Se on jääkiekkoa, Halttunen totesi ykskantaan.

− Välillä menee ja välillä ei mene, tänään ei mennyt. Väittäisin, että jos pelattaisi 20 tällaista ottelua niin me voittaisimme 19. Tänään oli se yksi. Ei voi mitään, kaikki kunnia kaverille, pelasivat hyvin ja taistelivat loppuun asti, kuten mekin. En voisi olla ylpeämpi tuosta porukasta, huikea ryhmä, kapteeni tiivisti tunnelmat.

Slovakiasta Halttusen sanat ovat lähes täsmälleen samat kuin valmentaja Lauri Merikiven. Joukkue oli täsmälleen sitä, mitä he odottivat: kovaa taisteleva hurmosjoukkue.

Kapteenin ja kapteeniston aseman Halttunen sanoo nostavan omaa vaatimustasoa, mutta hän muistuttaa, että jokainen pelaaja on yhtä tärkeä.

− Yhdessä mentiin eteenpäin koko ajan.

Koko turnaukseen hyökkääjä on tyytyväinen Slovakia-tappiosta huolimatta.

− Hyvää jääkiekkoa pystyttiin pelaamaan ja saatiin hyviä pelejä. Kuten sanoin, niin en voisi enempää ylpeä olla tästä joukkueesta, Halttunen kiteytti.

Koko oman kautensa hän summaa ailahtelevaksi, mutta kokee menneensä eteenpäin.

− Olen pelannut eri paikoissa ja onnistumisia on tullut vähemmän kuin normaalisti. Koko ajan on kuitenkin ollut tähtäimenä se, että minun ei pidä olla parhaimmillaan nyt, vaan sitten vuosien päästä vasta. Sitä tähtäintä kohti ollaan menossa ja töitä on tehty koko ajan. Mielestäni menin koko ajan eteenpäin kauden aikana, hän avasi mentaliteettiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle