Karjala-turnaukseen tyytyväinen Jukka Jalonen lähtee seuraavaksi Pohjois-Amerikkaan – Rasmus Ristolainen yksi tavattavista pelaajista: "Hän ei ole erikoistapaus"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Leijonien kauden avaustapahtuma päättyi turnauksen kakkossijaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Karjala-turnauksen päätöspelin tappiosta huolimatta Jukka Jalonen kertoi olleensa hyvillä mielin viikonlopun annista.

– Tyytyväinen olen siihen, mitä tuli nähtyä niin yksilö- kuin joukkuetasolla.

– Kokonaisuutena turnaukseen olen tyytyväinen. Tänään oli paikkoja enemmän kuin yhteen maaliin, mutta tehottomuus vaivasi, Jalonen arvioi.

Isänpäivän ottelussa Ruotsi oli vahvempi joukkue varsinkin erinomaisen ylivoimapelinsä ansiosta, ja näin ollen turnausvoitto meni täydet yhdeksän pistettä saalistaneelle Tre Kronorille.

"Kokonaisuutena turnaukseen olen tyytyväinen."

– Ruotsi oli tosi tehokas ja heillä oli vähän erikoisia maaleja. Ei voi meistä ketään sormella syyttää niistä maaleista. Erikoistilannepelaamisessa syntyi ratkaiseva ero tänään.

Karjala-tunauksen jälkeen Jalonen ja maajoukkueen GM Jere Lehtinen suuntaavat viikon kuluttua Pohjois-Amerikkaan pelaajatarkkailumatkalle Pekingin olympiaturnausta ajatellen.

Rasmus Ristolaisen mahdollisen olympiapaikan ympärillä riittää keskusteltavaa.
Kuva © Getty Images

Yksi kiinnostavimmista pelaajista on luonnollisesti puolustaja Rasmus Ristolainen, jota ei kesällä kutsuttu suomalaisten NHL-pelaajien maajoukkuetapaamiseen.

– Häntäkin mennään tapaamaan. Ei hän siitä muusta NHL-pelaajien joukosta erotu. Samalla tavalla häntä arvioidaan kuin ketä tahansa muutakin pelaajaa.

– Siinä mielessä hän ei ole erikoistapaus meidän silmissämme, Jalonen toteaa.

Pohjois-Amerikasta paluun jälkeen on edessä seuraavan EHT-turnauksen joukkueen nimeäminen. Jalosen mukaan Moskovaan lähtevässä joukkueessa nähdään täysin erilainen pelaajisto kuin Helsingissä.

– Siltä näyttää, että kaikki pelaajat vaihtuvat.

» Lähetä palautetta toimitukselle