Kari Jalonen peräänkuulutti kurinalaisuutta, mutta suunnitelma ei pitänyt – "Tällä tasolla emme voi ottaa sellaisia jäähyjä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jalonen ei saanut joukkuettaan lentoon välieräottelussa, vaan peli sakkasi turhien jäähyjen vuoksi.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Tšekki ja Kanada mittelivät lauantai-iltana toisesta finaalipaikasta, jonka nappasi lopulta Kanada suurinumeroisesti 6–1. Kari Jalonen ei ollut tyytyväinen omiensa otteisiin kahdessa jälkimmäisessä erässä. Tšekki ei siis taaskaan saanut kasaan ehjää 60-minuuttista.

– Kanada ei ottanut tyhmiä jäähyjä. Se on yksi asia. Kaikki kääntyivät niihin kahteen rangaistukseen, jotka joukkue otti. Meidän täytyy ymmärtää, että tällä tasolla emme voi ottaa sellaisia jäähyjä, otteluja ei voi voittaa jäähypenkiltä käsin. Olemme puhuneet siitä koko turnauksen ajan ja nyt se tapahtui taas, Jalonen kommentoi tiukasti ottelun jälkeen.

Tšekki iski ottelun ensimmäisen maalin niin ikään ylivoimalla, mutta sen jälkeen Kanada iski taululle peräti kuusi täysosumaa. Tšekin joukkueella ei näyttänyt olevan palaakaan kanadalaisten vahvaa karvauspelaamista vastaan, joten lopputulos oli täysin oikeutettu ja se kertoi pelin kulusta.

– Ensimmäisessä erässä meillä ei ollut ongelmaa. Jotenkin peli vain pysähtyi toisessa erässä. Kun menettää itseluottamusta, tuollaisia asioita alkaa tapahtua. Nyt meidän täytyy puhua, käydä asiat läpi ja unohtaa tämä ottelu. Meillä ei ole aikaa miettiä virheitä, joita teimme. Se on nyt mielessäni ja aiomme istua alas hotellilla, Jalonen kertasi.

Jalonen yritti herätellä joukkuetta ottamalla aikalisän hyvissä ajoin, mutta se ei herättänyt joukkuetta.

– Minulla oli tunne, että pelaajat olivat allapäin. Yritin ottaa aikalisän, jotta saisin heidät keskittymään uudelleen. Se oli ajatukseni siitä, että saisin motivoida heitä. Maalivahtia (Karel Vejmelka) en kuitenkaan halunnut ottaa pois maalilta, sillä maalivahtivalmentajakaan ei halunnut vaihtaa häntä.

"Tällaista elämä on, minulle ja pelaajille"

Joukkueen heikosta esityksestä huolimatta Jalonen nosti hattua Kanadalle, joka ei sortunut turhiin jäähyihin ja joka pystyi pelaamaan omaa peliään läpi koko ottelun.

– Tämä on pettymys. Meillä oli mahdollisuus, mutta nyt on liian myöhäistä spekuloida mitään. Meidän täytyy kunnioittaa lopputulosta ja antaa tunnustusta Kanadalle. He pelasivat hyvin sen jälkeen, kun he ottivat pelin haltuunsa. Joukkueellamme ei näyttänyt olevan palaakaan siinä vaiheessa.

– Tällaista elämä on, minulle ja pelaajille. Pelaajilla on varmasti sama tunne nyt. Uskon, että kaikki ovat pettyneitä tähän tulokseen. Emme voi antaa vastustajalle kaikkia lankoja käsiin ottelun aikana. Meidän täytyy kontrolloida peliä.

Joukkueen heikosta esityksestä huolimatta sunnuntaina on edessä pronssiottelu, joka alkaa kello 15.20. Palautusaikaa ei siis ole kovinkaan paljoa, mutta Jalonen korosti pelaajien mentaalista puolta fyysisyyden sijaan.

– Uskon, että minun ei tarvitse motivoida heitä. Sen vuoksi olemme tulleet, että saamme mitalin ja nyt meillä on siihen mahdollisuus. Meidän täytyy pelata 60 minuuttia, sillä jääkiekko-ottelu ei kestä 20 minuuttia. Enkä halua enää nähdä turhia jäähyjä, Jalonen luetteli päättäväisesti.

Pelaaja- ja ketjuvaihdoksista Jalonen ei vielä ollut varma, mutta hänen sanojensa mukaan pohdittavaa riittää ennen turnauksen päätösottelua.

– Minun täytyy ajatella peliä, kokoonpanoja ja sitä, miten voimme olla parhaimmillamme huomenna. Ketjukoostumuksia vaihdoin tänäänkin, mutta ei se mitään auttanut.

» Lähetä palautetta toimitukselle