Kapteenien ajatusnurkkaus: Roine ei pelkää HIFK:n nimekästä ryhmää, Jormakka odottaa vanhojen joukkuekavereidensa kohtaamista

LIIGA / Haastattelu
Pekka Jormakka haluaa johtaa joukkonsa kohti välieräpaikkaa, ensimmäistä kertaa Jukureiden Liiga-historiassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Pelicans saa puolivälierävaiheessa vastaansa HIFK:n ja Jukurit tavoittelee historiansa ensimmäistä välieräpaikkaa Kärppien kustannuksella. Lahtelaisten kapteeni Miika Roine haluaa joukkueensa keskittyvän omaan pelaamiseen tulikuuman sarjan äärellä ja Jukurit-kippari Pekka Jormakka odottaa jo tuttujen vastustajien kohtaamista.

Kapteenien ajatusnurkkaus on juttusarja, jossa Liigan pudotuspelijoukkueiden kapteenit pohtivat omien joukkueidensa pudotuspelisarjoja ja oman sekä vastustajajoukkueensa heikkouksia ja vahvuuksia.

Pelicans nousi runkosarjassa kolmannelle sijalle viimeisten kierrosten aikana, mikä tarkoittaa sitä, että lahtelaisilla on kotietu sarjassa HIFK:ta vastaan.

Joukkueilla on yhteistä pudotuspelihistoriaa kolmesta ottelusarjasta. Keväällä 2014 Pelicans veti pidemmän korren ensimmäisellä kierroksella, mutta puolivälieräsarjoissa HIFK on ollut parempi vuosina 2016 ja 2019. Keväällä 2019 joukkueet lähtivät sarjaan samoista runkosarjasijoituksista kuin tälläkin kaudella.

Lahtelaisten leirissä sarjaa on kapteeni Miika Roineen mukaan odotettu kuin kuuta nousevaa.

– Olemme huilanneet ja treenanneet tässä runkosarjan jälkeen. Nyt fiilikset ovat hyvät, mutta myös odottavat, Roine viestitti tiistaina.

Ottelusarjan povataan olevan kaikista välieräsarjoista tunnepitoisin jo pelkästään joukkueiden runkosarjakohtaamisten perusteella. Taisteluparin ovat muodostaneet aiemmin tällä kaudella muun muassa Jori Lehterä ja Antti Tyrväinen. Lisäksi siirtotakarajalla Lahteen palannut Ben Blood hämmentää soppaa.

– Pitää vain nauttia jokaisesta hetkestä, jonka pääsee kokemaan, kun on paljon tunnetta ja tapahtumia luvassa.

Pelikaanikippari haluaa muistuttaa joukkueelleen, että vaikka kaukalossa on hämmentäjiä ja taklauksia tulee joka suunnasta, on tärkeintä kuitenkin keskittyä omaan pelaamiseen.

– Tärkeintä eivät ole niinkään yksittäiset pelaajat vastustajien riveistä, vaan tärkeintä on pitää pää kasassa koko ajan.

HIFK:n nippu on täynnä yksilötaitoa, mutta Lahdessa nojataan kliseen mukaisesti omaan peliin. Roine uskoo, että näin saadaan paras tulos aikaiseksi.

– HIFK on kokenut joukkue, jossa on paljon meritoituneita pelaajia. Heillä on myös vahva kamppailujoukkue. Ottelusarjassa voittajaksi julistetaan kuitenkin se joukkue, joka pystyy omaa peliään suorittamaan parhaiten. Nojaamme monipuoliseen peliimme ja uskomme, että se riittää myös tässä sarjassa, Roine päätti.

Miika Roine haluaa joukkueensa keskittyvän omaan pelaamiseen, sillä kapteeni tietää, että ottelusarjasta tulee tulinen taistelu.
Kuva © Timo Savela

"Eihän tässä voi edes olla huono fiilis"

Myös Mikkelissä tunnelmat ovat odottavaiset puolivälierien aattona. Jukureiden kapteeni Pekka Jormakan mukaan puheet on nyt pidetty ja nyt on aika näyttää, että Jukurit ansaitsee Liiga-historiansa ensimmäisen välieräpaikan.

– Kauden parhaat pelit alkavat, niin eihän tässä voi edes olla huono fiilis, Jormakka heitti pilke silmäkulmassa.

Kärpät ja Jukurit kohtasivat toisensa myös runkosarjan päätöskierroksella. Tuolloin Kärpät oli kotonaan vahvempi maalein 3–2, mikä tiesi sitä, että oululaisnippu nappasi myös itselleen kotiedun. 

– Kärpät on kokenut ja laadukas joukkue, mutta me voimme pudotuspelisarjassa laittaa kapuloita rattaisiin omalla työteliäällä pelitavalla.

Toissakaudella Jukurit ylsi puolivälieriin, mutta tippui tuolloin KooKoolle seitsemännessä ottelussa. Nyt tilanne on kuitenkin Jormakan mukaan erilainen, vaikkakin panos on sama.

– Olemme pitäneet palavereja ja käyneet asioita lävitse, joten olemme valmiina sarjaan.

– Itse ei ole vielä tarvinnut puheita kopissa pitää, mutta ehkä olen enemmän äänessä sitten, kun pelit alkavat, Jormakka nauroi.

Jormakka pääsee kaukalossa mittaamaan tasoaan entisiä joukkuekavereitaan vastaan, sillä muun muassa Atte Ohtamaa on tuttu Leijonat-paidasta, Tommi Kivistö ja Marko Anttila pelasivat samaan aikaan Jokereissa ja Joonas Kemppaistakin vastaan Jormakka on tahkonnut KHL-jäillä. 

Mitään erityistä Jormakalla ei vielä ole tuttujen pelikavereiden varalle, mutta heitä vastaan pelaaminen tuo lisää väriä ottelusarjaan.

– Aina, kun pelaamme jatkoonpääsystä, on kaukalossa kova tunne mukana. Katsotaan, miten sarja tästä lähtee käyntiin.

Jos Kärpistä on nostettu kauden mittaan esille läpimurtonsa tehneet Arttu Hyry ja Aleksi Antti-Roiko, on Mikkelissä myös Olli Jokisen koulussa noussut esille nuoria pelaajia. Jormakka heittääkin yleisölle vinkin siitä, keitä kannattaa seurata vielä, kun he Suomessa pelaavat.

– Kyllä se nuoriso sieltä nousee esille, Niko Huuhtanen ja Konsta Helenius etunenässä. Heidän otteitaan kannattaa seurata.

» Lähetä palautetta toimitukselle