Kapteenien ajatusnurkkaus: Miika Roine kokee Pelicansin oppineen viime kevään pettymyksestä, mutta finaaliuusinnan lähtökohdat ovat ”uniikit”

LIIGA / Haastattelu
Miika Roine (oik.) uskoo Pelicansin olevan valmiimpi finaalisarjaan kuin vuosi sitten.
Kuva © Jarno Hietanen
Pelicans-kapteeni Miika Roine on muun joukkueen ohella odottanut finaalisarjan alkamista kuin kuuta nousevaa. Kaupungissa on suuri luotto siihen, että viime kevään hopeamitalit kirkastetaan ja kannu matkaa ensi kertaa Lahteen.

Kapteenien ajatusnurkkaus on juttusarja, jossa Liigan pudotuspelijoukkueiden kapteenit pohtivat omien joukkueidensa pudotuspelisarjoja ja oman sekä vastustajajoukkueensa heikkouksia ja vahvuuksia.

Pelicans on jälleen samassa tilanteessa kuin viime keväänä. Keväisen auringon paistaessa joukkue kohtaa finaalisarjassa Tapparan, jolle se hävisi vuosi sitten viidessä ottelussa. Sarjan ratkaisuottelu muistetaan Veli-Matti Savinaisen tasoituksesta ajassa 59.59 ja Pelicansin noususta kolmen maalin takaa tasoihin ja ohi.

Lahtelaisten kapteeni Miika Roine uskoo joukkueensa ottaneen opiksi viime keväästä. Tavoitteena on luonnollisesti napata seurahistorian ensimmäinen Suomen mestaruus Lahteen. Mestaruus olisi ensimmäinen myös 32-vuotiaalle kipparille.

– Joukkueessa on aika paljon enemmän kokemusta viime kauteen verrattuna. Viime kaudella finaalissakin olleet ovat nyt myös yhden finaalisarjan verran kokeneempia.

Odotus on ollut pitkä. Viimeisen välieräottelun ja ensimmäisen finaaliottelun välissä on ollut aikaa peräti viikko, kun Liiga ei aikaisemmista puheistaan huolimatta enää lähtenyt aikaistamaan ottelusarjan alkua.

– Fiilis on todella odottavainen. Teki toisaalta hyvää, kun pääsi vähän huilaamaan, mutta samaan aikaan haluaisi jo päästä pelaamaan, Roine kuvaili tunnelmiaan finaaliviikolla.

Valmistautuminen ottelusarjaan ei ole eronnut mitenkään aiemmasta, vaan kaikki on tehty saman kaavan mukaan.

joka vuosi jokaisen joukkueen matka ja tarina ovat täysin uniikit

– Olemme käyneet läpi vastustajaa ja harjoitelleet, eli olemme valmistautuneet ihan "normaalisti".

Vaikka vastustaja on sama kuin viime keväänä, ei tilanne kuitenkaan kapteenin mielestä ole samanlainen, kun kummallakin joukkueella on takanaan erilaiset runkosarjat ja toisaalta myös pudotuspelit ovat edenneet erilaisia polkuja pitkin.

– Molemmat joukkueet ovat luonnollisesti muuttuneet, ja joka vuosi jokaisen joukkueen matka ja tarina ovat täysin uniikit.

"Paljon esimerkiksi ihmiset tulevat juttelemaan ja antamaan tsemppejä"

Roine on joutunut kevään mittaan jättämään muutamia otteluita väliin. Syytä tähän ei ole luonnollisesti pudotuspelikevään perinteiden mukaisesti kerrottu, mutta kokoonpanon ulkopuolella olemisesta huolimatta on kapteeni kuitenkin ollut peleissä paikalla.

– Katsomossa pelin seuraaminen on todella jännittävää. Se jännitys on aivan eri luokkaa kuin kaukalossa pelatessa, Roine nauraa.

Vaikka Pelicansin kauteen on mahtunut ylä- ja alamäkiä, on kuitenkin tavoite pelin jatkuvasta kehittymisestä toteutunut. Alkukausi oli hankala, mutta vuodenvaihteen jälkeen Pelicans oli osittain pysäyttämätön. Pudotuspeleissä se kaatoi ensin HIFK:n seitsemässä ottelussa, mutta Kärpät kaatui jo otteluvoitoin 4–1.

Vaikka olemmekin toista vuotta putkeen finaaleissa, niin nämä ovat todella spesiaaleja juttuja

– Finaalissa luotamme siihen omaan tekemiseemme, se on isoin asia. Se on se asia, johon täytyy nojata. Olemme luottaneet itseemme koko kauden, ja edelliset sarjat ovat hyviä osoituksia siitä.

Kapteenin tunnusta rinnassaan kantava Roine on halunnut teroittaa joukkueelleen kauden tärkeimpien pelien alla sitä, kuinka jokaisesta hetkestä tulee nauttia.

– Hetkessä eläminen ja tästä tilanteesta nauttiminen ovat suuria asioita. Vaikka olemmekin toista vuotta putkeen finaaleissa, niin nämä ovat todella spesiaaleja juttuja, Roine muistuttaa.

Kevään peleistä nauttiminen näkyy myös Lahden katukuvassa. Kannattajat on saatu liikkeelle, halli on ollut useampaan kertaan loppuunmyyty ja pelaajien sekä kannattajien vuorovaikutuksen näkee ja tuntee myös kaduilla kävellessä.

– Finaalit näkyvät täällä Lahdessa monella tapaa. Paljon esimerkiksi ihmiset tulevat juttelemaan ja antamaan tsemppejä, mikä on aivan huikeaa.

Roine haluaakin lopuksi heittää oman viestinsä takaisin kannattajien suuntaan.

– Kiitos paljon tuesta jo tähän mennessä. Mennään yhdessä ottamaan vielä se viimeinen askel.

» Lähetä palautetta toimitukselle