Kapteeni Räsänen pettyi huolimattomuuteen - "Ei me työnnetty Jaakkoakaan ihan sinne limiitille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Iivari Räsänen joutui nieleskelemään pettymystään hävityn puolivälierän jälkeen.
Kuva © Saimi Airaksinen

Pikkuleijonien kapteenina puolivälierätappioon päättyneessä MM-turnauksessa toimi Tappara-puolustaja Iivari Räsänen. Suomi ei saanut peliään kulkemaan missään vaiheessa turnausta, ja laihaksi lohduksi jäi lohkovaiheen päättänyt Sveitsi-voitto, jonka ansiosta Suomi vaivoin selvitti tiensä pudotuspeleihin.

- Ei päästy turnauksessa sille tasolle mihin meidän olisi pitänyt päästä, Räsänen analysoi tappion jälkeen.

- Vaikea näin nopeasti tässä on sen tarkemmin sanoa.

Yhdysvaltojen kuudesta maalista neljä ensimmäistä johtuivat enemmän tai vähemmän suoraan suomalaispelaajien henkilökohtaisista virheistä. Mitään yksittäistä syytä virheisiin ei löydy.

- Ne ovat vain ne pelinsisäiset pienet jutut. Vähän olisi pitänyt olla huolellisempi kiekon kanssa ja sijoittumisessa. Kyllä me tiedettiin miten USA pelaa, mutta ei vaan saatu toteutettua meidän pelisuunnitelmaamme, Räsänen sanoi.

Suomi ei saanut tehtyä 6−0-lukemiin päättyneessä ottelussa maaliakaan. Tehottomuus maalipaikoissa oli Sveitsi-ottelua lukuunottamatta yksi avainteemoja läpi koko turnauksen.

- Maalintekoa on tässä yritetty työstää, ja se on pari vuotta ollut meillä isona painopisteenä, mutta tänään ei vaan sattunut menemään sisään. Tämä olisi varmasti ollut ihan eri peli jos oltaisiin saatu ensimmäisessä erässä tehtyä maali, Räsänen harmitteli.

Ei me nyt tässä työnnetty Jaakkoakaan ihan sinne limiitille.

Ottelun parhaaksi pelaajaksi valittu juhannuksen NHL-draftin todennäköinen ykkösvaraus Jack Hughes iski hattutempun ja kruunasi iltansa vielä yhdellä syöttöpisteellä.

- Todella hyvä pelaajahan hän on, ei siitä pääse mihinkään. Mutta niin kuin sanoin, niin enemmän meidän omaa huolimattomuuttamme se oli. Ei me nyt tässä työnnetty Jaakkoakaan ihan sinne limiitille.

Suomi voitti Yhdysvallat juuri ennen kisoja harjoitusotelussa lukemin 1-0. Siitä pelistä saatuja oppeja ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä puolivälierässä.

- Isoin ero oli juuri se kypsyys ja kiekkovarmuus. Harjoituspelissä pelattiin tosi kypsää jääkiekkoa – etenkin näin junnumaajoukkueeksi, Räsänen pohti.

Olivatko syynä sitten kuitenkin ottelun suuret panokset ja sen myötä kasvaneet paineet?

- Sitä en pysty yleistämään, se on jokaisen omasta valmistautumisesta kiinni. Kyllä sitä pyrittiin paljon painottamaan ennen peliä, että enemmän heillä on hävittävää kuin meillä. Mutta se ei silti tänään riittänyt, Räsänen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle