Kapteeni Myšák suitsutti Tšekin parantunutta taisteluilmettä: "Ihmiset kotimaassa olivat vihaisia ja kommentoivat kaikenlaista"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jan Myšák kipparoi joukkueensa välieriin.
Kuva © Codie McLachlan

Tšekki kampesi hallitsevan nuorten maailmanmestarin Yhdysvallat laulukuoroon 4−2-voitolla puolivälierissä. Joukkue kasasi rivinsä alkulohkon päätöspelistä, jolloin Latvia nöyryytti sitä oman historiallisen saavutuksensa hetkellä.

− Opimme läksymme Latvia-pelistä. Silloin he halusivat voittoa enemmän ja tänään me yritimme tehdä saman. Meidän tahtotilamme oli kunnossa ja siksi voitimme, Tšekin kapteeni Jan Myšák totesi.

Tšekin puolustuspeli on ollut hyvällä tasolla läpi turnauksen.

− Yritämme tehdä vain mitä valmentaja sanoo, siinä kaikki. Blokkaamme kuteja ja syömme kiekkoja. Se tuo menestystä. Myös maalivahtimme pelasi hyvän pelin. Olen iloinen hänen puolestaan, Myšák kiitteli.

Molemmat joukkueet saivat ottelun kolmannessa erässä viiden minuutin rangaistukset. Yhdysvallat iski oman ylivoimansa turvin kavennusosuman.

− Yritimme vain blokata kaikki laukaukset ja harmiksemme päästimme siinä yhden maalin. Se oli kuitenkin ihan okei, sillä jatkoimme pelaamista ja voitimme. Myšák totesi.

Vaikka vastustaja painoi päälle ja jahtasi maaleja, ei Tšekin leirissä hätäännytty.

− Emme panikoineet, mutta teimme varmasti joitain virheitä. Tämä on jääkiekkoa ja peli ei ole ikinä täydellistä. Opimme siitä ja teemme asiat paremmin seuraavassa pelissä.

Tšekin alkulohko päättyi kirvelevään tappioon. Kapteeni Myšákin mukaan kansa hermostui pienemmälle kiekkomaalle häviämisestä.

− Latvialle häviäminen ei ole mukavaa. Ihmiset kotimaassa olivat vihaisia ja kommentoivat kaikenlaista. Halusimme näyttää kannattajillemme, että meillä on kuitenkin hyvä joukkue.

Tšekki kohtaa Edmontonissa paikallista aikaa perjantaina välierässä isäntämaa Kanadan.

− Jos pelaamme tällä tavalla, pärjäämme ketä vastaan tahansa. Viesti on yksinkertainen: jos uskomme itseemme ja teemme parhaamme, niin voimme voittaa. Myšák arvioi.

» Lähetä palautetta toimitukselle