Kapteeni Hirvonen myönsi Nuorten Leijonien katselleen MM-puolivälierässä − "Varmaan uusi tilanne melkein jokaiselle jätkistä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Roni Hirvonen on Leijonien kapteeni.
Kuva © Andy Devlin

Suomi kellisti Saksan puolivälierissä maalein 5−2. Joukkueen kapteeni Roni Hirvonen kertasi ottelun tapahtumia.

− Oli onnistunut peli. Aloitimme hyvin, mutta toinen erä oli vähän sellaista odottelua keskialueella. Viimeinen erä oli sitten taas tosi hyvä meiltä. Emme antaneet melkein yhtään maalipaikkoja.

Toisessa erässä Nuoret Leijonat eivät saaneet noin kymmeneen minuuttiin yhtään laukausta kohti Saksan maalia.

− Vähän ehkä jäi muutama kiekko keskialuuelle ja pudottelimme. Katselimme vähän, että mitä tapahtuu. Saksa on hyvä joukkue ja varmasti ansaitsivat tekemänsä pari maalia. Meiltä siihen sitten vielä jämäkkä loppu, vaikka peli oli aika tasainen muuten loppujen lopuksi, Hirvonen summasi.

Nuorten Leijonien ottelu alkoi Edmontonissa paikallista aikaa kello 10 aamulla.

− Varmaan uusi tilanne melkein jokaiselle jätkistä. Erilaista kuin mihin yleensä on tottunut valmistautumisessa. Olimme kuitenkin heti valmiita alussa.

Suomi pelasi nuorten MM-kisojen ensimmäisessä puolivälierässä, joten vastustajaa voi haastattelujen tekovaiheessa vain arvailla. Se on kuitenkin tiedossa, että onnistua pitää heti.

− Hieno juttu päästä välieriin, se on aina kova juttu. Se on yhden pelin voittamisesta kiinni ja teemme kaiken sen eteen, Hirvonen lupasi.

Välierät pelataan Edmontonissa perjantaina, joten Suomi ja muutkin välieräjoukkueet pääsevät huilaamaan torstaina. Leijonakapteeni pitää taukoa tervetulleena.

− Ehkä se tekee ihan hyvää ottaa yksi päivä väliin. Pääsee taas latautumaan ja sitten ehkä tuoreempana pelaamaan.

C-kirjainta rinnassaan kantava Hirvonen ei ole kovin äänekäs kaveri, mutta johtajaominaisuuksia häneltä ei puutu.

− Ihan vain sitä, että valmistautuu itse hyvin. Olen itse aika rauhallinen kaveri ennen peliä, joten yritän ehkä sitä kautta auttaa sitten. Luulen, että se onnistui tänään.

Suomen kapteenistosta Kasper Puutio kertoi olevansa suulaampi yksilö joukkueen arjessa. 

− Olemme kaikki omia itsejämme emmekä mieti mitään, että "nyt pitäisi sanoa jotain", vaan se tulee ihan luonnostaan, Hirvonen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle