Kapteeni Eemeli Suomi odottaa Ilveksen olevan kovassa kunnossa kauden alkaessa − "Jalka näyttää kulkevan"

LIIGA / Haastattelu
Eemli Suomi valmistautuu toiseen kauteensa Ilveksen kapteenina.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilves lähtee ensi kauteen jälleen nuorella ja luisteluvoimaisella joukkueella. Moni uusi pelaaja määrittää sen, miten tupsukorvien kausi loppujen lopuksi sujuu. Yksi kuitenkin on ja pysyy, nimittäin kapteeni Eemeli Suomi.

Ilves on saanut alkavalle kaudelle vahvistuksia jokaiselle pelipaikalle. Esimerkiksi maalinsuulle on tarjolla yksi Liigan kovimmista kaksikoista, Ville KolppanenLukáš Dostál. Kapteenina toimii toista kautta putkeen seuran oma kasvatti Eemeli Suomi.

− Hyvä kesä on alla. Tästä se kausi taas starttaa. Olin alkuun muutaman viikon joukkueen mukana ennen omatoimijakson alkamista. Treenailin hyvässä porukassa − vähän eri tavalla kuin aiemmin. Toivottavasti tulokset näkyvät, kun kausi alkaa, kertaa Suomi kulunutta kesää.

Hyökkääjä teki harjoitusrutiineihinsa pieniä muutoksia. Hän luottaa Ilveksen ammattilaisiin siinä, että joukkue pysyy vireessä.

− En minä mitään ihan mullistavaa tehnyt, mutta meillä on hyvät fysiikkavalmentajat Jouko Myrrä ja Juha Koskela. Uskon, että kaikki äijät ovat kunnossa kauden alkaessa.

Tupsukorvien valmennus pysyi entisellään alkavaan kauteen, kun päävalmentaja Karri Kivi solmi yhden kauden jatkosopimuksen. Apuvalmentaja Olli Salo täydentää ryhmän yhdessä maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa.

− Nykyinen runko on tehnyt todella hyvää työtä, joten on hienoa, että he jatkavat. Toivotaan, että pystymme joitain uusia pelillisiä juttuja tuomaan kaukaloon. Meidän näköistämme lätkää lähdemme pelaamaan.

Luisteluvoimaa riittää

Ilvekseen tuli kauden kynnyksellä liuta uusia nimiä. Hyökkäys sai uutta voimaa muun muassa nuorista Matias Maccellista, Antti Saarelasta ja Eetu Päkkilästä sekä kokeneemman kaartin Jasse Ikosesta. Myös tuore Suomen mestari Robert Leino liittyi remmiin.

Puolustukseen tuli SaiPasta Kalle Maalahti ja Tapparasta Aleksi Elorinne. Nuorta polvea peräpään hankinnoista edustavat Santeri Hatakka ja Lassi Thomson, jolta odotetaan varmasti paljon korkean NHL-varauksen myötä.

− He ovat päässeet hyvin sisään. Jalka näyttää kulkevan kaikilla, Suomi kehaisee.

23-vuotias Suomi aloittaa toisen kautensa Ilveksen kapteenina. Hän lähtee kantamaan C-kirjainta saman reseptin turvin kuin viime kaudellakin.

− En usko, että mitään tarvitsee muuttaa. Samalla tavalla tuon oman osaamiseni kentälle ja näytän esimerkkiä. Olen sellainen kuin aina ennenkin, kapteeni lupasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle