Kapteeni Anssi Rantanen ja FPS lähtevät kovin tavoittein jatkamaan Mestistä - "Haemme jatkosarjan voittamista"

MESTIS / Haastattelu
Anssi Rantanen tuo FPS:n riveihin kokemusta sekä johtajuutta.
Kuva © Timo Savela
FPS lähtee jatkamaan Mestis-kautta kovin tavoittein. Kapteeni Anssi Rantasen mukaan sarjan viimeisenä oleva joukkue haluaa olla kevään jatkosarjan paras. Kokenut paluumuuttaja haluaa olla myös mukana rakentamassa parempaa junioriorganisaatiota Forssaan.

Mestikseen täksi kaudeksi noussut FPS sai kokeneen puolustajan Anssi Rantasen palaamaan kasvattiseuraansa syksyllä. Edelliset kuusi ja puoli kautta ulkomailla viihtynyt Rantanen toi tullessaan rutkasti kokemusta sekä johtajuutta nuoreen joukkueeseen.

Kokenut paluumuuttaja sai kapteenin merkin paitaansa ja onkin pystynyt auttamaan joukkuettaan läpi vaikean kauden alun. Pelien jälleen jatkuessa nousee luonnollisesti tunnelma joukkueen sisällä.

− Hyvillä mielin lähdetään kautta jatkamaan, melko pitkä tauko tässä jo olikin. Aika hyvin olemme päässeet harjoittelemaan, ja huumorilla olemme päässeet ylitse synkimmät hetket. Onhan se hienoa päättää kausi pelaamalla se loppuun.

Vuodet ulkomailla antoivat Rantaselle paljon, vaikkei hän aivan suurimmissa liigoissa pelannutkaan. Matkan varrella tutuiksi tulivat Tanskan, Kazakstanin, Slovakian, Puolan sekä Unkarin liigat. Menestystäkin tuli, mutta sitä enemmän tuli kokemusta ja tutustumista erilaisiin kulttuureihin.

− Pääsääntöisesti hyviä kokemuksia tuli noilta vuosilta. Sain olla mukana hyvissä organisaatioissa ja tarttuihan matkaan muutamia mestaruuksiakin. Hyviä muistoja sekä tutustumista erilaisiin maihin ja kulttuureihin. Ainahan se kiekkokulttuuri varsinkin on erilaista, kun siirtyy maasta toiseen. Nyt näki jo aikaisessa vaiheessa, että pelipaikat alkoivat olla tiukassa, joten paluu Suomeen tuli ajankohtaiseksi. Varsinkin kun sai työasiatkin järjestymään niin hienosti.

Rantanen toimii pelaamisen ohella seuran junioripuolen toiminnanjohtajana. Edustusjoukkueen pärjääminen sekä sarjataso on määrittänyt myös Forssassa pitkälti seuran kiinnostavuutta, niin paikallisten kuin lähialueiden junioreiden parissa. Tittelistä riippumatta tehtäviä on pienessä seurassa laidasta laitaan.

− Työni pitää sisällään oikeastaan koko junioripuolen toiminnan organisoinnin. Olen ainoa päätoiminen sillä puolella, eli hommiin sisältyy sihteerin tehtävistä aina yhteistyökumppanineuvotteluihin. Junioripuoli on viime vuosina hiukan kärsinyt edustusjoukkueen Suomi-sarjan vuosista eikä imua seuraan ole ollut riittävästi. Nyt lähdemme rakentamaan entistä laadukkaampaa junioriorganisaatiota. Tarkoitus on saada kaikki kilpajoukkueet Mestis-tasolle ikäluokissaan.

Rantanen pelasi Mestistä Hokissa alkukauden 2013−14. Hän näkee vauhdin lisääntyneen niistä vuosista ja on mieleissään sarjan tämän hetkisestä tasosta.

− Mestis on erittäin vauhdikas sarja ja paljon parempi tasoltaan, mitä yleinen mielipide ja media olettaa. Täällä tehdään loistavaa työtä ja ammattimaisin ottein, vaikkeivat resurssit aina sitä meinaisi mahdollistaakaan.

Kapteeni Rantanen ei ainakaan ujostele, kun puheeksi tulee FPS:n tavoitteet kevätkaudelle.

− Siitä me lähdemme, että voitamme tämän jatkosarjan. Se on meidän yksinkertainen tavoitteemme. Se on kova tavoite, mutta sitä me haluamme tavoitella. Pakkahan on ihan auki, kun pitkän tauon jälkeen joukkueet ovat muuttuneet. Joukkueet ovat eri tilanteissa olleet, osalla lomautuksia sekä taukoja harjoittelusta. On aika kutkuttava tilanne nähdä, miten touhu lähtee rullaamaan. Uskoisin meidän olevan todella hyvässä kunnossa ja valmiina yllättämään moni joukkue. Syksyllä moni tiukka ottelu kääntyi maalin tappioksi, lähinnä rutiinin puutteesta. Nyt lähdetään kääntämään nuo pelit voitoiksi. Ihan hyvin pelillisesti pärjättiin syksylläkin, vaikka tappioita tulikin.

Mielenkiintoisena seikkana FPS.ssa voidaan nähdä se, että isoveli Asko toimii joukkueen päävalmentajana. Sukulaisuus ei kuitenkaan näy päivittäisessä toiminnassa mitenkään.

− Nuorempana ehkä oltiinkin keskenämme kovin kilpailullisia, mutta nyt vanhemmiten se on selvästi vähentynyt. Yhteistyötähän tässä tehdään ja molemmilla on oma selkeä rooli joukkueessa. Asko valmentaa ja minä pelaan, näin se menee.

FPS on Mestiksen sarjataulukossa tällä hetkellä viimeisellä sijalla. Kausi jatkuu heidän osaltaan tänään perjantaina, kun eilen kotonaan Peliitoille hävinnyt Koovee saapuu vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle