Kansallissankari Sakari Manninen asetti joukkueen suorituksen oman tähtihetkensä edelle – "Niin paljon hikipisaroita jätimme tuonne kentälle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sakari Mannisen kelpaa nyt tuulettaa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Historiankirjoihin isoin kirjaimin jäävän voittomaalin jatkoajalla ampunut Sakari Manninen korosti joukkueen yhtenäistä suoritusta voiton takana.

– Me pelasimme niin hyvin, että ansaitsimme voiton. Teimme kovemmin töitä kuin vastustaja, eikä meitä hetkauttanut, vaikka he olivat muutaman kerran meitä edellä. Tiesimme, että pystymme tulemaan sieltä vielä tasoihin ja ohi.

Huipputärkeän voiton tukena oli Mannisen mukaan pitkään hiotut pelitavalliset asiat.

– Me pelasimme pääsääntöisesti aina puolustajien selän taakse ja niistä saimme pitkiä hyökkäyksiä. Toisessa erässä se rytmi lähti meillä käyntiin. Jos kaveri purki, niin pääsimme aina heti uudelleen kiekon kanssa sinne syvään ja sitä kautta maalipaikoille.

Manninen laukoi hallitsevan maailmanmestarin Ruotsin laulukuoroon jatkoajalla ajassa 61.37. Mannisen terävä kuti upposi aivan yläkulmaan Henrik Lundqvistin selän taakse.

– Hyvältähän se tuntui. Näin, että se kulma on aika pieni ja puolessa välissä päätin laukoa. Lähti ihan napakasti ja itsekin hieman yllätyin, mutta onneksi meni, Manninen kertoi maalistaan.

Ruotsin kaatajan viittaa Manninen ei suostunut ottamaan harteilleen.

– Ei voi näin sanoa. Kyllä se on meidän joukkue, mikä sen kaatoi ja muserti. Neljä kenttää painoivat sen verran hommia, että saimme puudutettua kaveria. Työnteko palkittiin nyt meidän kannalta.

Joukkueen merkitys nousi Mannisen uran tähtihetkelläkin kaiken edelle.

– Kun joukkueena painoimme näin hyvin, niin nyt oli minun vuoro tehdä maali. Niin paljon hikipisaroita jätimme tuonne kentälle, että ihan sama, kuka sen maalin olisi tehnyt. Olisi tuntunut aivan yhtä hyvälle, Manninen kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle