Kankaanperä: "Eihän jatkosopimuksia tehdä, jos valmentaja ei halua"

LIIGA / Haastattelu
Kankaanperä kuuluu valmennuksen luottomiehiin.
HIFK.n kanssa vuoden jatkosopimuksen tehnyt Markus Kankaanperä on tyytyväinen asemaansa joukkueessa.

HIFK julkaisi keskiviikkona kolmen kokeneen pelaajan jatkosopimukset. Puolustaja Markus Kankaanperän lisäksi jatkoa saivat Ville Varakas ja Lennart Petrell.

Vaikka sopimusasiat varmistuivat, Kankaanperä ei halua ajatella tulevaa sen enempää vielä tässä vaiheessa.

− Hyvillä mielin olen jatkosta, mutta en halua ajatella eteenpäin ennen tämän kauden loppua. Kehitytään sitten kesällä.

Jatkosopimus herätti kannattajissa tietynlaista kriittisyyttä, mutta Kankaanperän mukaan joukkueessa oli selvä halu uuteen sopimukseen.

− Eihän jatkosopimuksia tehdä, jos valmentaja ei halua. Hieno homma, että valmennus ja seura haluavat jatkaa yhteistyötä. Joukkueessa on tosi hyviä jätkiä, tämä on hieno ympäristö olla töissä.

Kesken kauden HIFK:n päävalmentajan tehtävät, ja myös ensi kaudella jatkava päävalmentaja Jarno Pikkarainen korostaa kokemusta.

− Kokeneet pelaajat ovat aina suunnannäyttäjiä, Pikkarainen tuumii.

− Ei meillä liikaa kokemusta voittamisesta ole, hän alleviivaa kaksi Suomen mestaruutta voittaneen Kankaanperän, yhden mestaruuden Petrellin ja Ruotsin mestaruutta juhlineen Varakkaan panosta.

Tähän kauteen palattaessa HIFK on keskiviikkoisen Sport-voiton jälkeen seitsemäntenä. Tasaisessa keskikastissa sekä neljänteen että yhdeksänteen sijaan eroa on vain kolmen pisteen verran.

− Pudotuspelikevättä kohti ollaan keskusteltu asioista ja kuuden sakkiin taistellaan. Jokaiseen peliin mennään hoitamaaan hommaa. Mukavaa aikaa tämä kevätkausi, Kankaanperä toteaa kokemuksen rintaäänellä.

Kankaanperällä on runsaasti pudotuspelikokemusta, ja hän tietää millainen helpotus on päästä pelaamaan puolivälieräsarjaan ilman turhaa rasitusta. Siitä huolimatta hän ei ajattele vielä niin pitkälle.

− Ei tässä kuitenkaan vielä pudotuspelejä ajatella, vaan mennään peli kerrallaan runkosarjan loppuun asti.

Seuraava peli on yksi HIFK:n tärkeimmistä. Vastassa on HPK, joka on juuri HIFK:n edellä sarjassa. Varsinaisen peliajan voitto nostaisi HIFK:n edelle.

− Lauantaina kova ottelu taas Hämeenlinnassa. Palautellaan ja sitten perjantaina harjoitellaan sitä silmällä pitäen, Kankaanperä päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle