Kanadan upottanut kultakapteeni Marko Anttila: "En ole tässä matkan varrella paljoa voittanut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Marko Anttila ja MM-pokaali.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Suomen MM-kultajoukkueen kapteeni, kulttipelaajan aseman turnauksen aikana ansainnut Marko Anttila kuvaili omia suorituksiaan ja mietteitään viimeisen ottelun loppuhetkistä.

− Hirveä halu voittaa jotain. En ole tässä matkan varrella paljoa voittanut. Tämä oli niitä nyt tai ei koskaan -hetkiä, ja koitin panna kaiken likoon. Tänään sattui onnistumaan.

− On se aika epärealistinen tunne vieläkin, näin kokemattomalla porukalla. Mutta mennään eteenpäin, niin kuin Timo Jutila sanoo, kuvaili kapteeni tämänhetkisiä tuntemuksiaan.

Anttila ei kuitenkaan liikaa iloinnut iskiessään ottelussa voittomaaliksi merkityn osuman.

− Oli hienoa, mutta kyllä siinä oli vielä paljon aikaa ja Kanada painoi järkyttävästi päälle. Vaikeaa aikaa, mutta siedimme hyvin ja tässä on tulos, Anttila tuumi kohottaen pokaalia.

− On se painava, mutta onhan tää mahtava.

"Mörkö" ei ole moksiskaan lempinimestään ja toivoo Suomessakin pidettävän hauskaa.

− Antaa hokea vaan, en ota siitä ollenkaan pahakseni. Tässä pikkupoika nauttii jääkiekon pelaamisesta ja pitää hauskaa. On vaan hienoa, että se on Suomessa niin rakastettu laji.

Illan suunnitelmat ja roolitukset ovat selkeät.

− Eiköhän (Veli-Matti) Savinainen ole seremoniamestari. Yritän kapteenina nauttia mahdollisimman paljon. Katson, että muilla on hauskaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös