Kanadan riveissä ei jääty kauhistelemaan Sveitsi-tappiota: "Tämä on lähinnä töyssy matkan varrella"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Claude Julien ei saanut piiskattua Kanadaa voittoon Sveitsiä vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Kanadan päävalmentaja Claude Julien ei jäänyt voivottelemaan Sveitsi-tappiota. Mies näki sen ennemminkin töyssynä matkan varrella.

Kanadan ja Sveitsin kohtaamisesta osattiin odottaa yhtä Helsingin-lohkon kovatasoimmista. Peli ei pettänyt laatuodotuksia ja päättyi lopulta Sveitsin 6−3-voittoon.

Kanadan päävalmentaja Claude Julien kertoi pelin jälkeen, että joukkue tiesi odottaa kovaa vastusta.

− Tiesimme, että tästä tulee vaikein pelimme tähän saakka. Olimme valmiita siihen. Maali sinne tai tänne suuntaan olisi voinut merkitä paljon.

− Tämä oli myös hyvin tunteellinen peli. Olimme tunteellisesti sitoutuneita kuten hekin, Julien kertasi.

Kun Julienilta kysyttiin syitä siihen, miksi Sveitsi voitti, miehen vastaus oli yksinkertainen.

− Sveitsi teki kaiken oikein. Heitä täytyy kehua tästä voitosta. He pelaavat vauhdikkaasti ja heidän erikoistilannepelaamisensa on hyvää. Heidän alivoimansa kesti yrityksemme ja he itse onnistuivat ylivoimalla.

− Juttu on kuitenkin niin, että Sveitsi teki kovasti töitä. Meidän erikoistilannepelaamisemme sen sijaan ei toiminut tänään. Emme osuneet ylivoimalla ja alivoimamme ei toiminut. Kaivoimme itsemme kuoppaan.

Kanada pääsi koettamaan kolmesti ylivoimalla yhteensä yhdeksän minuutin ajan. Tulos oli kuitenkin pyöreä nolla.

− Emme osuneet edes viiden minuutin ylivoimallamme. Tuollaiset asiat tulevat joskus kummittelemaan takaisin.

Ottelun alku oli villi

Pelin avauserä kiekkoiltiin hurjissa merkeissä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 3−3-lukemissa ja Julienkin totesi, että meno oli villiä.

− Tuntui, että jokainen kiekko meni sisään. Mukana oli myös yksi hylätty maali, joka vaikutti asioihin.

Pelin luonne rauhoittui huomattavasti toisesta erästä alkaen. Julienin mukaan se näkyi.

− Mielestäni kummatkin joukkueet rauhoittuivat hieman toisessa ja kolmannessa erässä. Peli tiivistyi ja maalivahditkin saivat pelistä paremmin kiinni.

− Vaikutti siltä, että tästä olisi tullut villi peli, mutta joukkueiden tekemät muutokset tiivistivät loppupelin.

Sveitsin joukkuekemia antoi edun

Kun Julieniltä kysyttiin, oliko joukkueiden välillä jokin ratkaiseva ero, kanadalaisella oli siihenkin vastaus.

− Tiesimme, että Sveitsi on kova joukkue. Moni heistä on pelannut yhdessä pitkään. Heillä on myös paljon kokemusta MM-turnauksista. Heillä on hyvä joukkuekemia ja he pelaavat hyvin. 

− Me taas kokoonnuimme yhteen joukkueena vasta muutama viikko sitten ja haemme vasta askelmerkkejämme. Pyrimme parantamaan peli peliltä, Julien totesi.

Julien myös toivoi, että joukkue ottaa opiksi tapahtuneesta.

− Joskus tällaiset pelit avaavat silmiä ja herättävät joukkueita. Toivottavasti voimme oppia positiivisesti tästä ja parantaa.

Töyssy matkan varrella

Sveitsi nousi voitollaan Kanadan ohitse A-lohkon kärkeen. Julien ei jäänyt voivottelemaan tappiota, vaan näki tapahtuneen osana suurempaa kokonaisuutta.

− Tärkeintä on, kuten alusta saakka, parantaa jatkuvasti. Kuten sanoin, olemme olleet yhdessä vasta lyhyen aikaa ja useimmat pelaajat eivät ole koskaan pelanneet yhdessä. Yritämme rakentaa joukkuekemiaa ja tutustua toisiimme paremmin ja parantaa.

Kanada kohtaa kahdessa viimeisessä alkulohko-ottelussaan Tanskan ja Ranskan. Julien ei lähde aliarvoimaan vastustajia, mutta näkee prioriteetin olevan tulosten tuolla puolen.

− Seuraavissa peleissä ei ole niinkään kyse siitä, keitä vastaan pelaamme, vaan siitä, miten meidän täytyy pelata. Keskitymme itseemme ja siihen, että parannamme.

Vaikka lohkovoitto mahdollisesti karkasikin tappion myötä, Kanada ei jää itkemään sen perään.

− Tämä on lähinnä töyssy matkan varrella. Meidän täytyy tutkia sitä joukkueena ja jatkaa eteenpäin. Emme aio ylianalysoida tätä peliä, vaan toivottavasti käytämme tätä opetustyökaluna ja jatkamme eteenpäin, Julien päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle