Kanadan paras maalintekijä Lauren Gabel: "Ehdottomasti suuri kunnia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pronssimitaliin oli tyytyminen, vaikka se ei ollut Lauren Gabelin tavoite.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Lauren Gabel oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin Venäjää vastaan. Pronssimitali kaulassa ei juuri hymyä nostattanut. Omista tehoistaan hän kiitteli joukkueen muita pelaajia.

Ensimmäisissä naisten MM-kisoissaan Kanadaa edustanut Loren Gabel oli läpi turnauksen tehokas maalintekijä. Mitali kaulassa ei hirveästi mieltä lämmittänyt, vaikka Venäjä kaatui lukemin 7–0 pronssiottelussa.

– Tietenkään pronssimitalin voittaminen ei ollut tavoitteemme, mutta pelasimme hyvät kolme erää. 60 minuutin aikana tulee hyviä ja huonoja hetkiä, mutta kokonaisuutena tämä oli hyvä ottelu. Olen saanut pelata niin mahtavan tyttöryhmän kanssa, Gabel kehui joukkuekavereitaan.

Turnauksessa on pelattu 11 päivän aikana seitsemän ottelua. Nuorelle 21-vuotiaalle pelaajalle kaikki on ollut uutta. Sopeutumusvaikeuksia joukkueensa peliin hänellä ei ole ollut. Turnauksen saldo kuusi tehtyä maalia ja yksi syöttö.

– Mahtava kokemus. Nämä olivat ensimmäiset MM-kisani. Tulin joukkueeseen tulokkaana, seurasin tarkkaan kokeneempia pelaajia. Tuntuu upealta, Gabel iloitsi.

Miltä sinusta tuntui, kun ensikertalaisena olit joukkueesi paras maalintekijä yhdessä kokeneen Natalie Spoonerin kanssa?

– Ehdottomasti suuri kunnia. En tietenkään olisi pystynyt siihen ilman ketjukavereitani ja joukkueen muita pelaajia. Sain paljon kiekkoja ja lauoin paljon, Gabel jatkoi vaatimattomasti.

Kanadan joukkue on ollut Suomessa lähes kaksi viikkoa. Miten olet viihtynyt täällä?

– Aivan mahtavaa. Olen ollut täällä aiemmin 12-vuotiaana Kanadan itärannikon joukkueen kanssa. Kaunis maa. Haluan tulla tänne takaisin vielä joskus, päätti Gabel.

» Lähetä palautetta toimitukselle