Kanadan päävalmentaja Tourigny: "Ei se ollut onnekas maali"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
André Tourigny johdatti joukkueensa finaaliin.
Kuva © Jarno Hietanen

Kanada oli voittanut alkusarjassa Latvian selvin 6−0-lukemin. Toinen kohtaaminen välierissä oli huomattavasti tiukempi ja ottelu ratkesi käytännössä vasta Scott Laughtonin iskettyä kiekon tyhjään Latvian maaliin.

− Latvia oli omistautunut pelille ja taisteli kovaa. He pelasivat fyysisesti, ja pystyimme vastaamaan siihen. He tekivät ensimmäisen maalin ja näen, että pystyimme vastaamaan siihen. Sitten, kun tasoitimme, Latvia iski heti uudestaan. Emme panikoineet, vaan (Jack) Quinn teki tärkeän maalin ja sen jälkeen (Adam) Fantilli maalikoosteisiin kelpaavan osuman. Siitä eteenpäin omistauduimme peliin hyvin.

Aikaisemmasta kohtaamisesta ei Kanadan päävalmentajan André Tourignyn mukaan kannattanut tehdä vertailua, vaan tuoreemmat esitykset kertoivat paljon enemmän heidän iskukyvystään.

− Latvia oli aivan erilainen joukkue kuin alkusarjassa, mutta me olimme nähneet heistä videot. Kuusi voittoa peräkkäin kertoo paljon ja se, että he voittivat erittäin hyviä joukkueita. Tiesimme, että pelistä tulisi kova. Toivon heille kaikkea hyvää huomiselle.

Tourigny ei halunnut lähteä vertailemaan sitä, oliko Latvia kovempi vastustaja kuin Suomi, jonka Kanada kaatoi puolivälierissä. Tourigny muistutti myös siitä, että Kanada hävisi alkulohkossa Norjalle.

− Kaikki pelit olivat kovia ja se on kansainvälisessä jääkiekossa hienoa.

Rūdolf Balcers sanoi haastattelussa Jack Quinnin kolmannen erän alussa tekemää tasoitusmaalia onnekkaaksi, mutta Tourigny oli asiasta täysin toista mieltä.

− Ei siinä maalissa ollut onnea. Ei kukaan lauo maalin takaa, jos et yritä johonkin. Hän laukoi suoraan kypärään, joten se oli taidokas suoritus loistavalta pelaajalta.

Tourigny myöntää, että hän pelkäsi joukkueensa otteen menevän toisen erän jäähyilyyn. Erän aikana jaettiin peräti 11 kaksiminuuttista.

− Kansainvälisessä kiekossa ei pelotella. Kaikki tietävät, että säännöt suojelevat heitä. Olin huolissani, että joukkueen keskittyminen herpaantuisi. Sen jälkeen keskittymisemme kohdistui oikeisiin asioihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle