Kanadan leirissä ei synkistelty historiallisen Latvia-tappion jälkeen − "Meillä oli allamme lyhyt valmistautuminen ja aikaero"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Colin Miller taisteli latvialaisten kanssa.
Kuva © Samuli Huikuri
Latvia nappasi historian ensimmäisen voittonsa Kanadasta RIian MM-kisojen avauspelissään. Vaahteralehtipaidat antoivat kehuja vastustajalleen.

Latvia voitti kotiturnauksensa avausottelussa Kanadan maalein 2−0. Hieman tavallisesta nuoremmalla ja kokemattomammalla ryhmällä kisoihin lähtenyt Kanada törmäsi kerta toisensa jälkeen maalivahti Matiss Kivlenieksiin. Joukkueiden historian 13. kohtaaminen toi Latvialle ensimmäisen voiton muutaman aiemman tasapelin jatkoksi.

Kanadan pelaajat ja päävalmentaja analysoivat tapahtumia tuoreeltaan ottelun jälkeen.

− Meillä oli allamme lyhyt valmistautuminen ja aikaero, totesi kanadalaisten puolustaja Colin Miller ottelun jälkeen videohaastattelussa.

Myös muut vaahteralehtipaitojen riveistä olivat samoilla linjoilla. Hyökkääjä Brandon Pirri sanoi, että he tiesivät latvialaisten olevan kovia puolustamaan. Lisäksi Chicago Blackhawksin pelaaja kehui ansaitusti Kivlenieksiä, joka pysäytti ottelussa kaikkiaan hurjat 38 kiekkoa.

− Monet meistä pelasivat ensimmäistä kertaa isolla jäällä. Kiekon matka laukauksen jälkeen maalille kestää muutaman sekunnin kauemmin kuin Pohjois-Amerikan kaukaloissa. Opimme tästä, miten pelata jatkossa, Pirri lisäsi.

Päävalmentaja Gerard Gallant oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa ilmeeseen. Kanada loi maalipaikkoja ja piti vastustajansa varpaillaan.

− Latvia pelasi hyvää pohjoisamerikkalaista kiekkoa. Tunnemme päävalmentaja Bob Hartleyn ja tiesimme, että heillä on hyvä joukkue.

Latviaan matkustaneet vaahteralehtipaidat joutuivat nopealla aikataululla ensimmäiseen koitokseensa.

− Meillä oli ennen tätä kolme harjoituspäivää eikä yhtään harjoitusottelua. Tästä on hyvä jatkaa turnausta eteenpäin, Gallant muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle