Kanadan kisat ovat lähellä katastrofia − "Painettava täysillä neljä viimeistä ottelua, jos haluamme päästä pudotuspeleihin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Bunting ajoi maalille pelityylilleen uskollisena.
Kuva © Samuli Huikuri
Kanada on hävinnyt kaikki kolme ensimmäistä MM-kisaotteluaan. Tuorein tappio Saksaa vastaan veti vaahteralehtipaitojen mielen neuvottomaksi. Toisaalta vastoinkäymiset nähtiin kanadalaisin silmin opettavaisina.

Kanada hävisi Saksalle MM-kisojen kolmannessa ottelussaan maalein 1−3. Joukkue takoi päätään Saksan blokkeihin, eikä se saanut millään kiekkoa vastustajan verkkoon. Kanadan hyökkääjät Gabriel Vilardi ja Michael Bunting taivastelivat tilannetta ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

− Saimme 40 laukausta, mutta emme voi voittaa ottelua tekemällä vain yhden maalin, Vilardi päivitteli.

Kanadan ainokaisen iski maanantai-illan kamppailussa Nick Paul Colin Millerin esityöstä. Osuma kavensi Saksan johdon 2−1:een.

− Meidän on painettava täysillä neljä viimeistä ottelua, jos haluamme päästä pudotuspeleihin, tiesi puolestaan Bunting.

Seurajoukkueessaan Arizona Coyotesissa maalille ajamaan tottunut hyökkääjä yritti parhaansa myös Saksaa vastaan.

− Saksalaiset blokkasivat kiekkoja ja pelasivat hyvin. Vaikka olisin halunnut tämän lähtevän käyntiin eri tavalla, on maani edustaminen silti hieno kokemus, Bunting totesi.

Päävalmentaja Gerard Gallant piti Saksa-tappiota hyvänä kokemuksena nuorelle joukkueelle ja painotti, että Kanada pelasi hyvät 60 minuuttia ilman ansaitsemaansa tulosta.

− Tämä on tiukka paikka, sillä kukaan ei odota tällaista meiltä. Meidän on kasattava itsemme ja alettava voittaa. Olemme kuitenkin pelanneet hyvää lätkää. Saksan maalivahti pelasi hyvin, emmekä vain löytäneet kiekkoa verkkoon tänään.

Kanadalle tarjoutui ottelussa rutkasti ylivoimaa ja muutamaan otteeseen viidellä kolmea vastaan -erikoistilannekin.

− Olisimme voineet tehdä paljonkin asioita eri tavalla, mutta se on hieman myöhäistä nyt. On katsottava tulevaan, Vilardi tuumi lopuksi.

Tulevaisuudessa Kanadaa odottaa seuraava peli keskiviikkona, kun se kohtaa Norjan.

» Lähetä palautetta toimitukselle