Kanadan kapteeni Peyton Krebs: "Olen kiitollinen roolistani"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Peyton Krebsin pelinumero on tuttu monen johtavan kanadalaiskiekkoilijan paidasta.
Kuva © Saimi Airaksinen
Kanadan kapteenina 18-vuotiaiden MM-kisoissa toimiva Peyton Krebs johtaa esimerkillään. Ensi kesän varaustilaisuudessa arvioiden mukaan kymmenennen sijan tietämillä varattaneva Krebs on avannut turnauksen kahdella kahden pisteen ottelulla.

Peyton Krebsin valintaa Kanadan kapteeniksi ei voi pitää yllätyksenä, sillä hän on samassa roolissa myös seurajoukkueessaan, WHL:ssä pelaavassa Kootenay Icessa.

− Varmasti seurajoukkueen kipparoimisesta on hyötyä, kun olen samassa roolissa täällä. Tehtävät ovat kuitenkin erilaisia seura- ja maajoukkueissa, mutta molemmissa joukkueissa minun annetaan johtaa joukkoja omalla tavallani.

− Olen erittäin kiitollinen tehtävistä molemmissa joukkueissa. Oli hienoa tulla tänne, ja olla osa hienoa joukkuetta.

Pelillisesti Krebs hallitsee hyvin kaikki pelin osa-alueeet, joten häntä on osuvasti verrattu muun muassa Chicago Blackhawksin kapteeniin, kolminkertaiseen Stanley Cup -voittajaan Jonathan Toewsiin.

− Yritän pelata kokonaisvaltaista peliä ja olla vahva kentän molemmissa päissä.

Nuorilla pelaajilla huipputason löytyminen ottaa kuitenkin aina oman aikansa, ja myös Krebs on siitä hyvin tietoinen.

− Teen töitä joka päivä, että kehityn jääkiekkoilijana. Yritän samalla auttaa joukkuetta voittamaan kultamitalin näissä kisoissa.

Kanada kärsii muihin maihin nähden pahasti alle 18-vuotiaiden kisoissa siitä, että parhaita junioriseuroja edustavat pelaajat eivät ole mukana turnauksessa. Vaahteranlehdet liittyivät MM-turnaukseen kolme vuotta sen aloittamisen jälkeen vuonna 2002, ja kaikkiaan Kanadalla on kolme mestaruutta vuosien saatossa.

− Vaikka Kanadalla ei ole parasta mahdollista joukkuetta näissä kisoissa, uskon että tämä joukkue voi voittaa koko turnauksen. Se olisi jotain todella erityistä, Krebs korostaa.

Kanada on osoittanut vahvaa mentaliteettia turnauksen ensimmäisissä otteluissa, eivätkä takaiskut ole lannistaneet joukkuetta. Krebs tuo esiin koko joukkueen panosta asiassa:

− Päätimme edellisen ottelun todella hyvin, ja tälläkin kertaa toisessa erässä saimme hyvän herätyksen. Joukkue osoitti kuitenkin luonnetta ja valmennus piti pelin näpeissään, kun nousimme takaiskuista voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle