Kanadan kapteeni McTavish iski neljä maalia, muttei pidä tuulettamisesta − "Masonin täällä olo kertoo paljon hänen persoonastaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Mason McTavish kuului Kanadan olympiajoukkueeseen Pekingissä.
Kanadan supertähdet Mason McTavish ja Connor Bedard laittoivat Slovakian nippuun nuorten MM-kisoissa. Vaahteralehtipaitojen kapteeni McTavish paljasti, että hän tarvitsee maaleja tuulettaakseen tietynlaisen hetken.

Kanadan kapteenista Mason McTavishista tuli seitsemäs vaahteralehtipaitojen pelaaja, joka on historiassa onnistunut tekemään neljä maalia nuorten MM-turnausottelussa.

Ottelun jälkeen haastattelupisteellä myös muut kanadalaispelaajat hehkuttivat McTavishia. Hyökkääjä Kent Johnson ja puolustaja Donovan Sebrango olivat etunenässä kehumassa joukkuetoveriaan toimittajille 11−1 päättyneen ottelun jälkeen.

− Mitä näimme Masonilta tänään, ei ollut oikeastaan mitään uutta häneltä. Hän pelaa hyvin jokaisessa ottelussa ja hänellä on hyvä työmoraali. Kaikki hänellä meni nappiin ja hän oli kiekon kimpussa koko ajan, kuten yleensä, Johnson kertoi.

− Hän selvästi etsi vielä kolmannessa erässä viidettä maaliaan. Olisi ollut tosi hienoa, jos hän olisi sen saanut, mutta neljä maalia on myös hyvä, Johnson jatkoi.

Kent Johnson oli mukana Kanadan miesten maajoukkueessa Suomessa pelatuissa MM-kisoissa keväällä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Sebrango oli samoilla linjoilla Johnsonin kanssa.

− Masonin täällä olo kertoo paljon hänen persoonastaan. Hän valitsi olla täällä meidän kanssamme, vaikka hän voisi olla valmistautumassa pelaamaan NHL:ssä. Tämän takia hän on kapteenimme.

Superkaksikko McTavish ja Bedard

McTavish merkkautti Slovakia-ottelussa mykistävät tehot 4+2=6. Silti hän halusi jakaa kiitoksen ympärillä oleville ihmisille.

− Onhan tämä erityistä, mutta kaikki kunnia kuuluu joukkuekavereilleni. He yrittivät löytää minua koko pelin ajan. Erityisesti Connor (Bedard) oli tänään todella hyvä.

McTavish olisi varmasti halunnut päihittää nuoren ketjukaverinsa tempun, sillä Bedard iski Itävaltaa vastaan neljä osumaa vuodenvaihteen tyngäksi jääneessä turnauksessa.

− Connor teki neljä maalia joulukuun turnauksessa. Nyt hän yritti tarjota minulle paikkoja viidenteen, kiitteli McTavish.

Connor Bedard on kanadalaisen jääkiekon suurlupaus.
Kuva © Tiia Mahkonen

Vaikka Kanadan kapteeni hurjasteli tehopisteiden valossa, ei hän ilakoinut maaliensa jälkeen. Vastustajaa oli jo murjottu tarpeeksi.

− En ole järin kova tuulettaja. Ehkä seitsemännen pelin ratkaisumaalin kohdalla tai jatkoaikaratkaisussa, mutta en yleensä intoile liikaa. Ehkä joskus kuivan kauden päättyessä innostuisin enemmän, McTavish perusteli.

Bedardin ja McTavishin yhteispeli oli myös tapetilla ottelun jälkeen joukkuekavereiden keskuudessa.

− Connorilla ja Masonilla on aivan huikea kemia jäällä ja sen ulkopuolella. He käyttäytyvät kuin he olisivat veljeksiä, joten se tekee heistä vaikean pysäytettävän. Se, mitä he tekevät on todella vakuuttavaa, Sebrango ylistää.

Useimmat kanadalaisista eivät olleet pelanneet kahteen kuukauteen, joten keskiviikon Latvia-ottelussa liike ei ollut vielä parhaimmassa terässä.

− Pidin siitä, miten liikuttelimme kiekkoa tänään, koska se sai meidät näyttämään nopeilta. Jalkamme tuntuivat paljon paremmalta tässä pelissä kuin eilisessä, Johnson kertoo.

Slovakia-ottelun sankari McTavishillä on myös perhettä paikalla tai vielä tulossa tapahtumien keskipisteesen Rogers Placeen.

− Isäni on täällä ja äitini joko jo on täällä tai tulee viimeistään seuraavaan otteluun. Veljeni saapuu sunnuntaina. Heidän läsnäolonsa on erityistä, sillä he ovat minun ykköstukijoitani. En olisi tässä ilman heitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle