Kanadan kapteeni Chabot nostaa esiin NHL-pelaajien haasteen kisoissa: "Olemme tottuneet erilaisiin systeemeihin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Chabot on Kanadan kapteeni MM-kisoissa.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Thomas Chabot hyppäsi kolmannen kerran Kanadan avuksi jääkiekon MM-kisoihin. Vaahteranlehtipaitojen kapteeni on tyytyväinen turnauksen etenemiseen.

Kanada on voittanut toistaiseksi kaikki kolme otteluaan Helsingin lohkossa. Vuorollaan ovat kaatuneet Saksa, Italia ja tuoreimpana Slovakia.

− Alkumme oli vähän hidas, ehkä siksi, että pelasimme viimeksi Italiaa vastaan. Slovakia tuli kovaa päälle, mutta toisessa ja kolmannessa erässä karkasimme juuri siihen tapaan kuin oli tarkoituskin, puolustaja Thomas Chabot arvioi.

− Meillä on vielä töitä tehtävänä, mutta sellaista se on turnauksen alussa, kun odottaa, miten joukkue saa tukea toinen toisiltaan. Toivottavasti peli menee vielä myöhemmillä kierroksilla paremmaksi.

Slovakia-voitosta Chabot antoi vahvan tunnustuksen Kanadan maalivahdille Logan Thompsonille, joka palkittiinkin ansaitusti joukkueen parhaana pelaajana.

− Olen pelannut häntä vastaan koko elämäni. On mahtavaa nähdä hänen taitonsa sekä se, miten hän näkee kiekot. Hän on iso osa meidän joukkuetta, ja tämä oli jälleen mahtava peli häneltä.

Vaikka NHL-pelaajat tarjoavat lähtökohtaisesti nimekkään joukkueen, Chabot tuo esiin asian, mikä on helposti Kanadan akilleen kantapäänä ainakin vielä tässä vaiheessa turnausta.

− Alussa ongelmana on se, että olemme tottuneet erilaisiin systeemeihin. Kestää hetken aikaa sopeutua toistemme pelitapoihin. Ei se vielä ole täydellistä, mutta olemme parantamassa.

Kanadalla on kaksi seuraavaa päivää vapaata peleistä. Seuraava peli on torstaina Kazakstania vastaan.

− Täytyy ottaa aikaa palautumiselle, sillä tulimme tänne aikaeron kanssa, ja kaikki eivät totu siihen yhtä nopeasti. Samalla voi tutustua myös kaupunkiin ja ymmärtää paremmin  joukkuetovereita.

» Lähetä palautetta toimitukselle