Kanadan kapteeni Brianne Jenner: "Hävisimme ottelun erikoistilanteissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pettynyt Brianne Jenner lupasi Kanadan keskittyvän huolella pronssiotteluun.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kanada koki valtavan pettymyksen välieräottelussa. Suomi pudotti joukkueen finaalista maalein 4–2. Kanadalaiskapteeni Brianne Jenner vakuutti joukkueen syttyvän vielä pronssiotteluun.

Suomi voitti Kanadan maalein 4–2 lauantain ensimmäisessä välieräottelussa. Kanadan joukkue viipyi pitkään pukukopissa hävityn välierän jälkeen. Joukkueen kapteeni Brianne Jenner saapui haastateltavaksi pahimman pettymyksen purkauduttua.

– Hävisimme ottelun erikoistilanteissa. Emme tehneet tarpeeksi hyviä asioita ansaitaksemme voiton tänä iltana. Mielestä Suomen joukkue pelasi hyvä ottelun, Jenner kertoi ottelun ratkaisusta.

Kanada jäi MM-finaalin ulkopuolelle ensimmäistä kertaa. Pettymys oli havaittavissa jokaisen kanadalaispelaajan naamalta.

– En ole tietenkään tyytyväinen. Olisin halunnut pelata kullasta. Sitä varten olen harjoitellut koko vuoden. Tämä on ehdottomasti pettymys, purki Jenner.

Suomen otteista paistoi kova lataus. Kanada ei saanut Suomen joukkueen henkistä selkärankaa murrettua.

"Olisin halunnut pelata kullasta. Sitä varten olen harjoitellut koko vuoden."

– Tiesimme, että tästä tulee turnauksen suurin ottelu Suomen joukkueelle. Yleisö oli mahtava tänä iltana. He löysivät keinot meidän voittamiseksemme. He olivat parempia erikoistilanteissa ja tekivät kaksi ylivoimamaalia. Me emme tehneet, mitä olisi tarvittu, ja he käyttivät sen hyväkseen, summasi Jenner.

Lauantaina tehtiin naisjääkiekon historiaa Kanadan kustannuksella. Ensimmäistä kertaa MM-finaalipari ei ole Yhdysvallat ja Kanada. Kuinka vaikealta tappion nieleminen tuntuu juuri nyt, pelin jälkeen?

– On vaikeaa olla ulkona finaalista. Kanada ei halua koskaan hävitä MM-kisoissa. Kunnia Suomelle hyvästä pelistä, vastasi Jenner.

Pronssiottelu sunnuntaina päättää Kanadan turnauksen. Kanadan joukkue aikoo olla valmiina, kun kiekko putoaa jäähän.

– Pitää kaivaa vahva lataus pronssiotteluun. Meidän täytyy näyttää koko maailmalle, millainen luonne pukukopistamme löytyy. Tietenkin turnauksen päättäminen pronssiottelussa on pettymys. Meillä on kuitenkin mahdollisuus antaa hyvä kuva joukkueestamme huomenna ja sen teemme, lupasi Jenner.

Jenner näki eroja Suomen ja Kanadan välisissä kohtaamisissa tässä turnauksessa, kun hän vertasi tiistain ja lauantain otteluita keskenään.

– Tiistaina mursimme paremmin vastustajan karvauksen ja erikoistilannepelaaminen sujui paremmin. Teimme tänäänkin hyvin töitä ja saimme pitkiä hyökkäyksiä. Emme vain pystyneet ohittamaan maalivahti Noora Rätyä riittävän usein, Jenner pohti.

Miten pelaamiseenne vaikutti kaksi läheltä piti tilannetta, joista ei kummastakaan tullut maalia Kanadan hyväksi?

– Emme etsi selityksiä asioista, joita tapahtuu aina turnauksissa. Totta kai olisimme halunneet, että maali hyväksytään. Meidän piti vain hyväksyä, että näin ei ollut ja tehdä hyväksyttävä maali, Jenner selvitti.

Suomen joukkueen taso on noussut viime vuoden olympialaisista, mutta se ei yllättänyt Kanadan joukkuetta.

– Emme yllättyneet. Tiedämme Suomen olevan hyvä joukkue. Olemme tunteneet heidät jo vuosia. Tiedämme, että Räty on yksi maailman parhaista maalivahdeista. Tiesimme, että ottelusta tulee kova haaste, päätti Jenner.

» Lähetä palautetta toimitukselle