Kanadan kahden maalin johto suli pohjoisamerikkalaisten kohtaamisessa – Ella Shelton oli kuitenkin tyytyväinen joukkueensa peliesitykseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Ella Shelton viiletti myös olympiajäillä.
A-lohkon herkkupala erottui monella tapaa alkusarjan muista otteluista. Pelitempo oli toista luokkaa, koska jäällä taitojaan esittelivät maailman naiskiekkotähdet. Kanadan Ella Shelton vastaili Jatkoajan kysymyksiin ottelun jälkeen.

Kanada ja Yhdysvallat tarjosivat jälleen kerran viihdyttävän ja vauhdikkaan kamppailun taistellessaan A-lohkon kärkipaikasta. Yhdysvallat oli tällä kertaa voitokas, sillä joukkue onnistui tehokkaammin maalinteossa, vaikka ensimmäisessä erässä Kanada näytti olevan niskan päällä.

Yhdysvallat voitti ottelun lukemin 5–2 ja otti samalla haltuunsa A-lohkon ykköspaikan.

Tapahtumia ei kaukalosta puuttunut, kun naiskiekon hallitsijat viilettivät askissa. Kanadan kolmospuolustajaparissa luutiva Ella Shelton kommentoi kärkikamppailua sujuvaan sävyyn.

– Oli hauskaa pelata, peli oli tiukkaa vääntöä ja sai tosissaan ponnistella voittaakseen. Molemmat pelaavat fyysistä peliä ja peli on nopeaa, kiekon kanssa ei ole paljoa aikaa ihmetellä.

Tappiosta huolimatta Shelton ei ollut maataan vielä myynyt.

– Ihan hyvä peli joukkueelta ja itsekin pelasin tyydyttävästi, Shelton toteaa tyynen oloisena.

Shelton teki ottelun toisen maalin Kanadan ollessa ylivoimalla. Kanadalla on keskittyminen vain yhteen peliin kerrallaan, eikä asioiden edelle mennä.

– Nyt keskityimme Yhdysvallat-peliin ja keskiviikkona aloitamme keskittymisen puolivälierään.

Hyvät joukkueet ovat yleensä innokkaita kehittymään ja parantamaan suoritustaan.

– Teimme joitain asioita sovitusti tänään, parannettavaa kuitenkin jäi ja yritämme parantaa peli peliltä. Odotamme, että pääsemme kohtaamaan Yhdysvallat pian uudestaan, Shelton myöntää.

Kanadan puolivälierävastustajaksi tulee B-lohkon kakkonen Ruotsi. Shelton ei lähtenyt ennakoimaan vastustajaa sen enempää, vaan keskittyi siihen, mitä vaahterapaitojen tulisi tehdä. 

– Tulemme pelaamaan omaa peliämme, keskitymme omiin vahvuuksiimme ja ehkä kokeilemme jotakin uutta, Shelton päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle