Kanadan U18-joukkueen Brett Harrison ihmettelee suomalaisten outoja treenitapoja

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Harrison esiintyi tamperelaisjoukkue Kooveen paidassa sekä Mestiksessä että U20 SM-sarjassa.
Kuva © Tiia Mahkonen
Harrison avasi lauantain harjoitusottelun tulosta selittävät tekijät voittaneen joukkueen näkökulmasta. Suomen kamaralla Kooveetä edustanut hyökkääjä odottaa lisää voittoja Kanadan tiliin.

Kanadan U18-joukkueen laitahyökkääjä Brett Harrisonin pitkä pelitauko katkesi lauantaina harjoitusottelussa Suomea vastaan. 

– Onnistuimme lauantain harjoituspelissä todella hyvin, iloitsee Harrison.

Kun pyysin Harrisonia kertomaan, mitkä tekijät hänen mielestään ratkaisivat ottelun Kanadan hyväksi, vastaus oli heti valmiina:

– Meillä on joukkueena todella kova työmoraali ja noudatimme tarkasti pelikirjaa. Työmoraali on kaikkein tärkeintä. Pelaaminen on aloitettava heti. Kanada tuli tänne hakemaan kultamitalia, ja itse olen valmis tekemään kaikkeni joukkueen eteen, olipa se blokkaamista, pisteiden tekemistä, alivoimapelaamista tai joukkuekavereiden auttamista. Meidän joukkue voitti lauantaina, koska keskinäinen kommunikaatiomme toimi todella hyvin, tyytyväinen Harrison lataa.

Suomalaisten oudot treenitavat kummastuttivat

Edellisen kerran Harrison pelasi jääkiekkoa alkuvuodesta Suomessa esiintyen tamperelaisjoukkue Kooveen paidassa sekä Mestiksessä että U20 SM-sarjassa. Harrison on varauskelpoinen tänä kesänä, joten Suomessa oli tarkoitus antaa tärkeitä näyttöjä ja pitää yllä pelituntumaa, koska kanadalaiset juniorisarjat olivat katkolla koronarajoitusten takia.

Harrison saa vieläkin kylmiä väreitä muistellessaan kirpeitä pakkasaamuja Tampereella.

– Treenit alkoivat käsittämättömän aikaisin aamulla! Piti olla jo kahdeksalta täysillä menossa, vaikka ulkona oli pilkkopimeää ja todella kylmä. Ennen jääharjoitusta piti juosta hirveän pitkiä lenkkejä. En ole ollenkaan tottunut sellaiseen, Harrison kauhistelee, mutta toteaa samaan hengenvetoon olleensa todella kiitollinen siitä, että pääsi Suomeen pelaamaan. Se oli nuorelle miehelle hieno mahdollisuus myös itsenäistyä ja opetella arjen pyörittämistä ilman vanhempia.

Harrison arvostaa suomalaisten sisukkuutta ja treenaamista, mutta pitää U18-mittelöiden lopputulosta varmana:

– Me olemme päättäneet, että viemme näistä kisoista kultamitalit kaulassamme Kanadaan, ilmoittaa Harrison ilman epäilyksen häivääkään.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Aihe

U18 2021

Vuoden 2021 alle 18-vuotiaiden MM-kisat käydään huhti-toukokuussa Friscossa, Yhdysvalloissa.

Uutinen
Venäjä nousi huikealla kirillä yllätysvoittoon Yhdysvalloista
27.4.2021 9:00
Venäjä teki uroteon nousemalla neljän maalin takaa-ajoasemasta voittoon ennakkosuosikki Yhdysvaltojen ohi. Ruotsi, Tšekki ja Sveitsi avasivat turnauksensa voitoilla.
Artikkeli
U18 ennakko: MM-turnaus pohjoisamerikkalaisten juhlaa
27.4.2021 7:27
Kanada ja Yhdysvallat lähtevät ennakkosuosikkeina alle 18-vuotiaiden MM-turnaukseen. Suomelta mitali vaatisi huippuvenymistä.
Haastattelu
Kanadan U18-joukkueen Brett Harrison ihmettelee suomalaisten outoja treenitapoja
25.4.2021 21:29
Harrison avasi lauantain harjoitusottelun tulosta selittävät tekijät voittaneen joukkueen näkökulmasta. Suomen kamaralla Kooveetä edustanut hyökkääjä odottaa lisää voittoja Kanadan tiliin.

Lue myös