Kanadan Ridly Greig ei yllättynyt joukkuetoverinsa ilmaveivistä: "Hän veti yhden viime viikolla harjoituksissakin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Greig hyökkää Kanadan kolmosketjussa.
Kuva © Codie McLachlan
Kanadan kolmosketjussa hyökkäävä Ridly Greig on Philadelphia Flyersin pelaajatarkkailijan ja Euroopassakin pelanneen entisen NHL-pelaajan Mark Greigin poika. Flyersin sijaan Greig kuitenkin löytää itsensä tulevaisuudessa Ottawa Senatorsista kahden suomalaispelurin tapaan.

Kanada taiteili lauantain iltapäiväottelussa Tšekkiä vastaan viisi maalia, mutta se aloitti ottelunsa maalin tappiolla, kun Martin Ryšavý pääsi joukkueelta karkuun alivoimalla. Kanadan kolmosketjun keskellä hyökkäävä Ridly Greig tiesi tarkalleen, mikä ottelujen ensimmäisten minuuttien aikana meni vikaan.

− Mielestäni joskus on vaikeaa aloittaa peli tuollaisella pitkällä ylivoimalla. Emme olleet kovin hyviä sen aikana, mutta ryhmittäydyimme uudelleen sen jälkeen ja peli lähti taas lentoon.

− Tšekin maalivahdille pitää antaa paljon kunniaa. Hänellä oli aivan loistavia torjuntoja.

Hyökkääjä Kent Johnsonin ilmaveivi vei suurimman huomion ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa. Ottelussa yhden maalin tehneeltä Greigiltä totta kai kysyttiin myös, onko tämä itse yrittänyt vetää ilmaveiviä.

− En ikinä! Tai en ainakaan muista yrittäneeni. Sen muistan, että WHL:ssä en ole kokeillut tehdä, pelaaja nauroi.

− Kentin maali oli ihan naurettavan hieno! Hän tekee noita koko ajan ja veti yhden viime viikolla harjoituksissakin.

Kisojen yleisömäärät ovat olleet myös viikon kuumimpia puheenaiheita. Tšekki-ottelussa katsojia oli selvästi enemmän kuin aiemmissa otteluissa, mutta Greig ei ollut huolestunut katsojien puuttumisesta.

− Olen varma, että kun puolivälierät pyörähtävät käyntiin, näemme areenalla enemmän katsojia. Fanit ovat kuitenkin iso osa peliä ja me rakastamme heitä.

Nuorten Leijonien maalivahti Leevi Meriläisen ja hyökkääjä Roby Järventien tapaan Greig on Ottawa Senatorsin varaus. Mitään suurempia salaisuuksia mahdollisten tulevaisuuden joukkuetovereidensa kohtaamiseen MM-jäillä Greigillä ei ollut jakaa.

− Keräännymme varmaan seuraavaksi yhteen katselemaan videoita ja opiskelemme heidän peliään. Ei mitään sen kummempaa.

Suomi kohtaa Kanadan Suomen aikaan tiistaiyönä klo 01.

» Lähetä palautetta toimitukselle